El Sant Jordi 2021 se celebrarà al carrer

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 11:00

Si la normativa ho permet, el 23 d’abril està previst que s’instal·lin a la plaça de la Joventut parades de flors i llibres, i parades d’entitats tradicionals. El programa de Sant Jordi també inclou espectacles teatrals, que es realitzaran a les escoles, i activitats a la Biblioteca Frederica Montseny.

L’Ajuntament de Canovelles, en col·laboració amb diverses entitats i comerços del municipi, està preparant una Diada de Sant Jordi amb l’objectiu de donar continuïtat a les activitats tradicionals, donar suport a la cultura i promoure la participació d’entitats i comerços locals. Això si, tots els actes es desenvoluparan complint estrictament les mesures marcades pel PROCICAT.

Després de la Diada atípica de l’any passat, enguany s’espera que es pugui fer una fira al carrer, amb parades de roses i llibres, i dedicar un espai, a la plaça de la Joventut, per a la Mostra de Cultura Popular de Canovelles (amb la Colla Gegantera, la Colla de Diables, les Bastoneres, etc.). A més, de 10 h a 18 h, a la mateixa plaça el Centre Cultural hi exposarà la Mostra d’Arts Visuals i Plàstiques, amb peces de diversos artistes locals.

D’altra banda, del 21 al 23 d’abril, les escoles canovellines tornaran a gaudir del teatre durant el matí de Sant Jordi. Aquesta vegada, però, els centres educatius no sortiran al carrer, sinó que es representarà l’espectacle a cada equipament. La proposta d’aquest any és Dibuixa’m el meu conte!, un projecte per impulsar la lectura a través de la creació d’històries i del dibuix, i que compta amb una persona narradora i una altra d’il·lustradora que elaboren en directe un conte personalitzat a partir dels suggeriments d’idees i paraules de l’alumnat.

I el 22 d’abril a les 18 hores, a la biblioteca Frederica Montseny, tindrà lloc l’espectacle “El drac del riu” de l’Eva González.

Gràcies Quino! Un homenatge a l’autor de la Mafalda

A més, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’associació Comerç Actiu Canovelles, celebrarà Poesia al carrer, una iniciativa per omplir l’espai públic de versos que aquest any estarà dedicada a l’obra de Quino, el creador de la tira còmica Mafalda, que va morir el passat mes de setembre. Així, la façana del Centre Cultural, així com els aparadors dels establiments, lluiran vinyetes del famós còmic. 

També retrà homenatge a Mafalda la Biblioteca Frederica Montseny, que ja en prepara una exposició amb motiu de Sant Jordi. I, a banda de recordar l’obra de Quino, l’equipament també dedicarà la celebració del llibre i la rosa a la figura del poeta Joan Margarit, mort el passat mes de febrer, i a Picanyol, creador d’Ot el Bruixot i mort el passat mes de març.

A continuació podeu consultar la programació:

Dijous 22 d'abril

Contes a la Biblioteca

El Drac del Riu

Hora: a les 18h

Lloc: Biblioteca Frederica Montseny

Divendres 23 d'abril

Durant tot el dia a la plaça de la Joventut hi haurà parades amb flors i llibres, parades d'entitats tradicional, tallers, contes i mostra de cultura.

Teatre a les escoles

Dibuixa'm el meu conte

Narració i il·lustració de contes a les escoles de primària de Canovelles

Del 21 al 23 d'abril

Teatre a la biblioteca

Dibuixa'm el meu conte

Narració i il·lustració de contes a la biblioteca.

Dia: 23 d'abril

Altres activitats

Poesia al carrer

Guarnim el poble de poesia

Amb la col·laboració de Comerç Actiu

Del 19 d'abril al 23 de maig

Exposició "Sempre Mafalda"

Guarnim el poble de poesia

Hora: de 15 a 20h

Lloc: Biblioteca Frederica Montseny

Del 19 d’abril al 19 de maig

Darrera actualització: 14.04.2021 | 11:38

Imatges

Sant Jordi 2021_punt de llibre