El mural del Camp de Futbol Municipal i el del pas sota la via del tren, al carrer del Molí de la Sal, ja estan enllestits!

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 11:45

Durant les últimes setmanes, aquests dos espais han patit una transformació espectacular, passant a ser espais plens de vida i color que acosten l’art a la població de Canovelles.

El mural del Camp de Futbol Municipal, que ocupa uns 175 metres lineals i uns 680 metres quadrats de la paret del carrer de Santa Madrona, ha estat dissenyat per l’il·lustrador Valentí Gubianas Escudé. L’obra fa un recorregut per les estacions de l’any a través dels diferents esdeveniments o actes que succeeixen a Canovelles. Així, el mural contempla, de manera icònica, la cavalcada dels Reis Mags, la passada de Sant Antoni o la Festa Major,  i personatges com el Can i l’Ovella o els diables i es reserva un espai important per a en Carles i la Cisqueta, els gegants de Canovelles.

D’altra banda, el mural situat al pas sota la via del tren, que està dissenyat pels muralistes Meritxell Saperas Castro i Christian Muñoz Liñan, és una composició de sis peces diferents i ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de 3r i 4t l’escola Joan Miró. El treball un recorregut visual amb l’objectiu d’explicar la importància de tenir cura del fons marí i les conseqüències adverses de la contaminació de les aigües costaneres i de l’acidificació dels oceans.

Parets vives als espais públics de Canovelles

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el projecte de Paret Viva, a través del qual se cedeixen espais per a millorar l’aspecte de determinats murs del municipi, així com per fer arribar a la ciutadania manifestacions artístiques mitjançant l’art mural en les seves diferents representacions.

L’any 2020, es va pintar el mural de la façana posterior del Centre Cultural, que mostrava diferents elements de la cultura popular de Canovelles.

Durant les últimes setmanes s’han realitzat els murals del Camp de Futbol Municipal i del pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal. I actualment ja s’està treballant per impulsar l’elaboració d’un mural a la plaça de la Joventut.

Darrera actualització: 18.11.2022 | 11:44