El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Canovelles continua fins al juny

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 13:00

Aquest dimecres s’ha realitzat la cloenda de les sessions del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Canovelles (GSAM) finançades a través de la Diputació de Barcelona. No obstant això, aquest espai de suport s’allargarà fins al mes de juny amb recursos municipals.

Aquesta iniciativa pretén oferir a les persones cuidadores no professionals suport psicològic i un espai de relació on poder intercanviar experiències. A partir del 15 de febrer, les trobades es realitzaran els dimecres, de manera quinzenal i de 10.30 a 12 hores, i seran guiades per un psicòleg de l’Associació de Familiars amb Malalts d’Alzheimer de Barcelona.

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Canovelles i, durant els primers tres mesos es realitza amb el suport de Diputació de Barcelona, que proporciona un psicòleg encarregat de guiar les sessions. Un cop acabat aquest primer període, l’Ajuntament de Canovelles dona continuïtat al grup de suport amb mitjans municipals.

Per a més informació, podeu contactar amb els Serveis Socials de Canovelles, al telèfon 93 840 27 95 o a través del correu ssocials@canovelles.cat.

Què pretén el GSAM?

Sovint les persones amb familiars a càrrec s’obliden de si mateixes i passen a dedicar gran part del seu temps i dels seus esforços a cuidar de la persona dependent. Precisament per això, els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Beneficis de formar part del GSAM

Segons l’estudi elaborat per la Diputació de Barcelona en què s’avalua la implementació i l’impacte dels grups de suport i ajuda mútua, el 68% de les persones participants experimenten una reducció dels nivells d'ansietat i el 54% del nivell de simptomatologia depressiva. El mateix document també indica que la valoració de les persones participants és molt elevada, concretament d’un 9,3 sobre 10.

 

Darrera actualització: 01.02.2023 | 12:19