El Centre de creació i coneixement de Canovelles, exemple al Festival per l’equitat digital

Dilluns, 6 de febrer de 2023 a les 16:15

L’aula municipal ubicada a l’antic Centre Cultural i destinada a despertar l’interès cap a la tecnologia, millorar la seva ocupabilitat i empoderar les persones ha estat una de les experiències a explicar al primer Festival de l’equitat digital que ha organitzat la Fundació Bofill.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha donat a conèixer l’experiència del municipi en la implementació de l’aula maker com a projecte digital de ciutat. L’experiència no només ha generat interès per part dels assistents al Festival de l’equitat digital, sinó també per part a la xarxa Punt TIC de la Generalitat i per diversos agents educatius del territori.

En aquest sentit, el passat 17 de gener l’aula maker va ser la seu d'una formació de l'àmbit STEAM dirigida a docents del Vallès, el Maresme i el Gironès, i emmarcada dins del Projecte FAIG del Departament d'Educació. I el proper 22 de març l'STEAMCat organitzarà una jornada per a docents de tota Catalunya a Canovelles.

El recorregut de l’aula maker

L’aula es va inaugurar el juny de l’any passat amb una programació pilot: un campus d’estiu de programació i robòtica adreçat a alumnes del cicle superior de primària i de secundària. I aquest curs 2022-2023 s’estan realitzant tallers extraescolars amb infants i joves el municipi on es faciliten eines i recursos per desenvolupar diferents habilitats: com el disseny, la programació, la construcció d’enginys o la robòtica.

Properament, s’iniciarà una formació dirigida al professorat i a les famílies amb l’objectiu que es familiaritzin amb el material de l’espai. I de cara al curs vinent, la intenció del consistori és ampliar-ne l’ús i promoure la realització de tallers per a escoles i instituts en horari lectiu.

Què hi ha al Centre de creació i coneixement municipal?

L’aula maker compta amb diferents estacions, amb taules centrals que fomenten el treball cooperatiu, i amb possibilitat de moure certs elements per poder adequar l’espai a les necessitats de cada moment. Té un total de sis estacions: de tall, d’impressió 3D, de stop-motion, de robòtica, de mecànica i d’informàtica.

Darrera actualització: 06.02.2023 | 16:13