El bo de lloguer jove es podrà demanar a partir del 8 de juny

Dijous, 2 de juny de 2022 a les 14:20

L’ajut té la finalitat de facilitar el gaudi d’un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d’ús a les persones joves amb mitjans econòmics escassos. Cal tenir en compte que el procediment de concessió és el de concurrència no competitiva i, per tant, les sol·licituds s’atorgaran per ordre de presentació al registre i fins a l’esgotament del finançament.

La Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució per a la concessió de les subvencions del Bo Lloguer Jove, segons la qual el termini per presentar les sol·licituds s'obre el 8 de juny a les 9 hores i es tanca el 17 de juny a les 17 hores.

És important tenir en compte que:

  • Només es disposarà de 9 dies per presentar les sol·licituds. 
  • El procediment de concessió és el de concurrència no competitiva i, per tant, les sol·licituds es tramiten i resolen per ordre de presentació al registre si la documentació està complerta i fins a l’esgotament del finançament disponible.

Què és el Bo Lloguer Jove?

Es destina a les persones físiques que, en el moment de presentar la sol·licitud tinguin de 18 a 35 anys (inclosos), i que, a més de complir els requisits establerts a les bases, siguin titulars d’un contracte de lloguer, habitació o cessió d’ús que constitueixi el seu domicili habitual o permanent, en el territori de Catalunya.

La quantia mensual de la subvenció és de 250 euros, amb el límit de l’import mensual de la renda o del preu de cessió i la subvenció s’atorga per un termini de dos anys.

Com fer la sol·licitud del Bo Lloguer Jove?

Les sol·licituds s'hauran de presentar preferentment a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, El Local posa a disposició d’aquells joves que ho necessitin la sala d’ordinadors així com orientació a l’hora de tramitar la sol·licitud. El Local resta obert al públic, de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores.

Si es tracta d'una persona sol·licitant del Vallès Oriental també pot registrar la seva sol·licitud amb la documentació requerida al registre electrònic del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

A més, l’Oficina Comarcal d’habitatge del Vallès Oriental (Carrer de Miquel Ricomà, 46 Granollers) ha reforçat el servei per aquests dies: L’oficina atendrà sempre amb cita prèvia i s’han habilitat dues línies telefòniques per atendre qüestions al respecte 93 860 07 08 i 667 99 21 35. També podeu escriure a habitatge@vallesoriental.cat

 

Darrera actualització: 02.06.2022 | 14:23