El Bisbe de les Culleres i el Coronel coronaran els Reis Carnestoltes de les escoles de Canovelles

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 10:55

A causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19, enguany s’ha suspès la tradicional rua de Carnaval. No obstant això s’han programat activitats de carnaval en col·laboració amb la comunitat educativa, la biblioteca Frederica Montseny i El Local.

Aquest 2021, el Carnaval a Canovelles, se celebrarà a les escoles. Els infants no podran fer la tradicional rua del divendres. No obstant això, el Bisbe de les Culleres i el Coronel visitaran els centres educatius del municipi per coronar el rei Carnestoltes de cada escola. Al llarg de la setmana passaran per les escoles Congost, Els Quatre Vents, Jacint Verdaguer i Joan Miró, i per l’escola bressol Marta Mata.

El dijous gras, l’11 de febrer, a les 20 hores a Can Palots, tindrà lloc el Discurs del Rei Carnestoltes, un acte amb aforament limitat i sota invitació que té l’objectiu d’agrair a les entitats que tradicionalment han participat de la rua de carnaval la seva dedicació i bon rotllo, ja que enguany tampoc serà possible fer la rua adulta.

Això sí, el Rei Carnestoltes, i en col·laboració amb els alumnes de les escoles, ja té pensades les ordres que dictarà durant la setmana més boja de l’any, del 8 al 12 de febrer. Dilluns caldrà anar amb flors. Dimarts, amb el cap guarnit. Dimecres, de casament. Dijous, amb mascareta. I divendres, amb pijama! Podeu trobar les ordres a les botigues de l’associació Comerç Actiu Canovelles.

Mengeu coca de llardons, botifarra d’ou i altres productes tradicionals que trobareu als establiments de Canovelles i, si voleu, compartiu les vostres imatges d’Instagram amb el compte de l’Ajuntament. Només cal que etiqueteu el compte @ajcanovelles i que feu servir l’etiqueta #carnavalcanovelles21.

Altres propostes: Concursos per celebrar el carnaval des de casa

D’altra banda, la biblioteca Frederica Montseny proposa el Bibliocarnaval, un concurs a través del qual els participants hauran d’anar a la biblioteca, recollir la màscara i el llibre o la peli del seu personatge preferit, i fer-se una fotografia original i divertida amb la mascareta. La foto guanyadora rebrà̀ un lot preparat per la Biblioteca. Es podrà participar en el concurs fins al 17 de febrer, i per obtenir més informació o inscriure’s només cal adreçar-se a la biblioteca en el seu horari d’obertura al públic, de dilluns a divendres de 15 a 19 h i dimecres de 10 a 13 h.

I, destinat als joves del municipi, El Local proposa un concurs de TikTok en el que els participants hauran de disfressar-se i gravar un vídeo ballant de forma individual o en grup. En aquest cas, per obtenir més informació o fer les inscripcions, cal posar-se amb contacte a través de l’instagram @ellocal.canovelles o del correu joventut@canovelles.cat.

Als documents adjunts a aquesta notícia podeu accedir a la programació d’enguany i a les ordres del rei carnestoltes.

 

Darrera actualització: 04.02.2021 | 10:58