El 25 de maig s’inicien les obres de millora de la deixalleria de Canovelles

Dilluns, 22 de maig de 2023 a les 14:00

Mentre s’executi l’actuació, que tindrà una durada aproximada de dos mesos, les persones que necessitin fer ús de la deixalleria podran adreçar-se a qualsevol altre deixalleria comarcal o bé fer ús de la deixalleria mòbil que s’ubicarà els dijous a tocar de la instal·lació en obres.

Amb motiu de les obres de millora, la deixalleria de Canovelles romandrà tancada del dijous 25 de maig fins al dilluns 31 de juliol. La previsió inicial és tornar a obrir la instal·lació l’1 d’agost.

On anar mentre s’executin les obres?

Mentre s’executi l’actuació, els veïns de Canovelles que vulguin fer ús de la deixalleria podran dirigir-se a qualsevol de les deixalleries gestionades pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, sent la més propera la de les Franqueses del Vallès (ubicada a la via d’Europa amb el carrer d'Itàlia).

D’altra banda, també podran acostar-se a la deixalleria mòbil que es desplegarà a Canovelles cada dijous, on s’oferirà el servei de recollida de petit material (oli, làmpades, piles, càpsules, cd’s...) i on s’informarà tant de la previsió de les obres com de les deixalleries on es poden descarregar la resta dels residus. La deixalleria mòbil s’ubicarà a la porta de la instal·lació en obres, i l’horari serà el següent:

  • Els dijous del 25 de maig al 29 de juny: de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
  • Els dijous durant el mes de juliol: de 8 a 14 h.  

Per fer ús tant de les deixalleries comarcals com de la mòbil, caldrà identificar-se amb la targeta de la deixalleria. D’aquesta manera, se seguiran registrant el nombre de visites per tal d’assolir les bonificacions de fins al 20% en el rebut de les escombraries.

La reforma de la deixalleria

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental començarà a executar les obres de millora de la deixalleria de Canovelles el proper dijous 25 de maig. L’actuació consisteix a fer una plataforma elevada que permeti abocar les deixalles directament a l’interior dels contenidors.

Actualment, al moll dels contenidors només s’hi pot accedir a través d’escales. Així i amb l’objectiu de fer la deixalleria més accessible i segura tant pels usuaris com per als treballadors, es construirà una plataforma accessible que permeti tant l’accés de vianants com l’accés mitjançant vehicle privat, i a través de la qual també s’estableixi un únic flux de circulació.

S’ampliarà l’ample de la plataforma fins als 4 metres, es col·locaran dues rampes a banda i banda, i es tornaran a situar els contenidors de manera perpendicular a l’espai d’abocament. Les obres també permetran una regulació dels accessos, de l’aforament i de les possibles cues. 

 

Darrera actualització: 22.05.2023 | 15:04