‘Dona, la força que canvia el món’, una programació per commemorar el 8M

Dimarts, 20 de febrer de 2024 a les 12:00

Del 29 de febrer al 5 d’abril, Canovelles celebra el Dia Internacional de les Dones. És per això que s’ha elaborat una programació amb més d’una vintena d’actes que tenen l’objectiu de posar de relleu el paper de la dona en la nostra societat.

L’acte central es farà el divendres 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. La commemoració començarà amb una concentració a la plaça d’Europa. Allà les nenes, noies i dones referents del món de l’esport a Canovelles llegiran el manifest. També es realitzaran els parlaments per part dels representants de l’Ajuntament i es projectarà el vídeo “Dones i Esport”.

A continuació, es realitzarà una cercavila amb les colles de Gegants, Diables i Bastoneres fins a la plaça de Núria Miralles. I per cloure la commemoració, El Local acollirà el concert de Juego de Damas, una formació musical integrada per dones que ofereix versions de música rock!

Presentació del Pla Local d’Igualtat de Gènere i LGBTI

Coincidint amb les dates pròximes al 8 de març, també es presenta el Pla Local d’Igualtat de Gènere i LGBTI. L’Ajuntament de Canovelles, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia, ha elaborat aquest pla, un full de ruta que marca les polítiques d’igualtat que cal dur a terme durant els propers anys i que estableix els objectius i les accions a desenvolupar per fer de Canovelles un poble més just i igualitari.

El document es presentarà el divendres 1 de març, a les 17.30 hores, a la sala polivalent de Can Palots.

Altres activitats

La programació amb motiu del 8M es complementa amb activitats a la Biblioteca Frederica Montseny, als Centres Cívics o al Teatre Auditori. De fet, s’han programat tallers, espectacles i activitats per a petits i grans.

L’espai dona, ubicat a la segona planta de la Biblioteca Frederica Montseny, serà un dels espais centrals d’aquesta programació que contempla tallers de flamenc, de dansa oriental, de cures emocionals o d’higiene bucal i que proposa tres sessions del Cercle de Dones de Pau, un espai de confiança per comunicar-se i escoltar.

A la biblioteca, s’inaugurarà l’exposició ‘Dones i Punt’ i les sessions de l’hora del conte o el club de lectura se centraran en publicacions en clau feminista. Per la seva part, el Teatre Auditori acollirà ‘El meu temple’, una obra sobre identitat de gènere i salut mental.

Consulteu tota la programació als documents adjunts.

Darrera actualització: 20.02.2024 | 12:40