Dimecres 18 d’octubre a les 11 hores, hi haurà una prova de sirenes de risc químic

Divendres, 13 d'octubre de 2023 a les 09:00

La prova sonarà al Vallès Oriental (inclosa la Tordera), Bages, Berguedà i Aran.  En el cas de Canovelles, com a d’altres municipis que no tenen cap sirena instal·lada en el seu terme municipal, la prova es podrà sentir ja que hi ha sirenes a municipis veïns.

Les sirenes de risc químic són el sistema d'avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població.

La finalitat del sistema d'avisos és la d'alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l'existència d'un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

Com serà la prova?

Sonaran les sirenes i rebràs l'alerta al mòbil. El so d’inici són tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons. Mentre que el so de fi d’alerta és un senyal continu de 30 segons de durada.

Amb l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d'alertes, s’ha preparat una enquesta amb un qüestionari breu. Podeu omplir l’enquesta a través de l’enllaç https://arcg.is/1mS58z0  

Darrera actualització: 11.10.2023 | 12:20