Del 21 al 30 de gener celebrem el Dia Europeu de la Mediació

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 10:00

El Servei de Mediació de Canovelles (SEMCA) s’uneix al moviment de difusió de la mediació amb un taller i una selecció de llibres.

El dia 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, coincidint amb l’aprovació del primer text legal europeu sobre mediació: el 21 de gener de l’any 1998 el Comitè de Ministres del Consell d’Europa va aprovar la Recomanació R (98) sobre mediació familiar. Des d'aleshores, any rere any es commemora aquesta data.

En col·laboració amb la Biblioteca Frederica Montseny, del 21 al 30 de gener tindreu a la vostra disposició una selecció de llibres que tracten la cultura de la pau, la mediació, la gestió pacífica de conflictes i la no violència. A més, el dijous 26 de gener, de 18 a 20 hores a Can Palots i en col·laboració amb l’Associació Cívica, s’impartirà el taller “Parlem de mediació, d’on venim”.

Què és la mediació?

La mediació és un procediment no judicial, voluntari i confidencial adreçat a facilitar la comunicació entre les persones per tal que elles mateixes assoleixin una solució als problemes que els afecten. Tot, amb l’ajuda de la persona mediadora que actua de manera neutral i imparcial.

Aquest sistema de solució de conflictes ha anat guanyant terreny, ampliant el seu camp d’actuació més enllà de les disputes en l’àmbit familiar. Així, actualment al SEMCA tenen cabuda la resolució de problemes entre veïns (per sorolls, neteja o animals), a les comunitats de propietaris (per pagament de quotes, convivència), en activitats comercials de proximitat, entre llogaters i propietaris, de convivència ciutadana, en l’àmbit la família (per relacions de convivència difícils, ruptures sentimentals, cura de fills, avis/es o persones dependents), en associacions i, fins i tot, en l’àmbit escolar.

 

Darrera actualització: 18.01.2023 | 09:05