CONSUM: Consells davant el lloguer de vehicles

Dilluns, 27 de maig de 2019 a les 10:00

La necessitat de llogar vehicles i la manca d'informació, en molts casos, provoca dubtes i interpretacions que poden donar lloc a conflictes durant els viatges.

L'abaratiment dels preus, especialment d'avió, ha facilitat la possibilitat de poder realitzar tot tipus de viatges: en família, en grups, sols, de pocs o molts dies i de qualsevol tipus de distància.

Cada vegada viatgem més i, paral·lelament a aquest augment dels viatges, ha augmentat la necessitat de llogar vehicles per fer els trasllats ja en el destí turístic.

En primer lloc, hem de ser conscients de la manca de regulació específica en aquest sector. Aquesta pot ser una de les raons per algunes de les característiques de les reclamacions més comuns: les condicions generals del contracte, dades identificatives de les empreses de lloguer, termini del lloguer, preu acordat, assegurances, extres contractats, dret de desistiment, etc.

És aconsellable, per evitar-nos sorpreses d´última hora, fer una lectura tranquil·la de totes les condicions contractuals, ja que moltes vegades podem trobar-nos dipòsits obligatoris no previstos inicialment i dels que podem ser informats en el moment d'anar a retirar el vehicle. Un d'aquests dipòsits fa referència al consum de combustible.

Un altre consell molt pràctic és recollir totes les incidències del vehicle, tant en el moment de recollida com de devolució. Poder fer fotografies o vídeos que demostrin l'estat del vehicle en aquests dos moments poden ser útils davant qualsevol conflicte, ja que en molts casos podem trobar-nos que tant la recepció com la devolució es realitza sense cap tipus de presència per part de l'empresa.

Per últim, hem de ser conscients que si durant el període del lloguer del vehicle se'ns imposa una multa de trànsit, l'empresa podrà fer el càrrec corresponent.

És molt important ser conscients que fins que no hem confirmat el lloguer podem cancel·lar el procés de recerca sense cap tipus de cost.

Darrera actualització: 27.05.2019 | 10:46

Imatges

Diputació de Barcelona