Comencen les obres de desdoblament de l'R3 i es talla la circulació de trens

Divendres, 6 d'octubre de 2023 a les 13:00

A partir del dia 12 d’octubre es talla la circulació ferroviària entre Parets del Valles i la Garriga. Renfe ha previst un servei de bus alternatiu per carretera amb l’objectiu de minimitzar les afectacions del tall. A Canovelles, no es preveuen talls de carreteres o passos de vianants de manera imminent.

Renfe ha anunciat que comença l’execució de les obres de desdoblament de la R3 entre Paret del Vallès i la Garriga. Aquestes tindran lloc entre el 12 d’octubre i la segona quinzena de gener i durant aquest temps es tallarà la circulació ferroviària.

A Canovelles, les actuacions començaran al carrer de la Riera, a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil on caldrà construir una rampa d’accés per a la maquinària que haurà de començar a construir el viaducte sobre el Congost. I, un cop construïda la rampa, també caldrà fer un mur de contenció per a l’actual via del tren. Mentre es faci aquest mur, caldrà ocupar una part de la via pública com a zona de treball, segurament al passeig de Mercè Rodoreda.

No obstant això, a Canovelles no es preveuen talls de carrers o vies de circulació de vehicles i vianants de manera imminent.

Afectacions del servei de trens

Hi haurà servei ferroviari de l’Hospitalet de Llobregat fins a l’estació de Mollet Santa Rosa (a partir de l’octubre) i fins a Parets del Vallès (a partir del novembre). També circularan amb normalitat els trens de Figaró a Puigcerdà.

S’ha previst un servei alternatiu d’autobusos directes i amb parades entre Mollet Santa Rosa / Parets del Vallès i Centelles. A més, el servei es complementa amb autobusos directes entre La Garriga i Barcelona La Sagrera-Meridiana, i entre Centelles i Barcelona La Sagrera-Meridiana.

Pel que fa a l’estació de Granollers-Canovelles, la parada dels autobusos que faran el servei alternatiu serà al carrer de Joanot Martorell, al tram entre els carrers de Pau Carbó i de Mataró. Hi haurà una parada a cada costat del carrer d’acord amb les dues direccions disponibles.

 

Podeu consultar les modificacions del servei de trens així com els serveis alternatius als documents adjunts i als següents enllaços:

 

Darrera actualització: 06.10.2023 | 12:15