Civisme: recollida selectiva

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 11:30

El percentatge de recollida selectiva que hem assolit fins ara a Canovelles és del 25%, el més baix de la comarca del Vallès Oriental. Encara ens falta molt per acomplir amb aquest objectiu establert i totes les persones del municipi hem de fer un esforç perquè cada dia ens hi apropem més: Recollir selectivament el 50% dels residus domèstics a l’any 2020.

Tot i que al municipi de Canovelles fa temps que es va implantar la recollida selectiva, encara queden molts punts de recollida de residus on només hi ha contenidors de rebuig i orgànica, el que dificulta que els ciutadans facin bé la separació dels seus residus. És per aquest motiu que, conjuntament amb els tècnics del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, estem treballant per reorganitzar les àrees de recollida de residus perquè en un futur tots els punts de recollida de residus disposin de contenidors de selectiva de les cinc fraccions:d’orgànica, paper, metall, plàstic i vidre. Això pot comportar el canvi de la ubicació del punts de recollida i que els ciutadans s’hagin de desplaçar una mica més a l'hora de dipositar les deixalles. És per això que us demanem la vostra comprensió i que ens disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 Cal recordar que per llei cada persona és responsable dels residus que genera i de la seva correcta gestió/reciclatge.

La Directiva 2008/98/CE sobre residus, estableix el marc jurídic de la Unió Europea per a la gestió dels residus i estableix els objectius de prevenció de residus per a l’any 2020, entre els quals: 

  • Implantació de la recollida selectiva per a les fraccions de paper, metall, plàstic i vidre, com a mínim. Abans del 2015. És a dir, les àrees de recollida selectiva han de tenir com a mínim contenidors d'orgànica, paper, metall, plàstic i vidre.
  • Preparació per a la reutilització o el reciclatge de residus de les fraccions de paper, metall, plàstic i vidre dels residus domèstics i assimilables, com a mínim 50% global en pes dels residus urbans abans del 2020. És a dir, la suma dels residus que els habitants del municipi dipositen als contenidors de recollida selectiva, ha d'arribar com a mínim al 50% l'any 2020. 
Darrera actualització: 06.03.2019 | 14:22