Celebració del Dia Mundial del Sanejament

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 15:00

Avui, dilluns 19 de novembre, se celebra el Dia Internacional del Sanejament. L'accés a l'aigua potable i a un sanejament adequat és un factor fonamental per al desenvolupament humà i des del juliol del 2010 està reconegut com a un Dret Humà per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Encara avui 2.400 milions de persones no tenen accés a serveis de sanejament adequat, 4.500 milions de persones no disposen de sistemes que eliminin de forma segura els excrements i prop de 1.000 milions de persones defequen a l'aire lliure.

El Grup de Treball de l'Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament dedica esforços a reflexionar sobre el paper de la cooperació en la garantia d'aquest accés. No es tracta només d'aspectes de modernització tecnològica, adequació legal, actualitzacio institucional, sostenibilitat i respecte pel medi ambient, sinó fonamentalment un canvi cultural i de l'escala de valors, allò que s'anomena la nova cultura de l'aigua.

Des del Fons Català de Cooperació, juntament amb els municipis que en formen part i en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres s'aprofita aquesta data per reafirmar la necessitat d'avançar en l'acompliment del Dret Humà a l'Aigua i al Sanejament. La campanya Som Aigua contempla posar en marxa als municipis diverses activitats amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar a la població sobre la importància de l'aigua i el sanejament.

Darrera actualització: 19.11.2018 | 15:02