Canovelles treballa en l’organització d’una Festa Major 2020 adaptada a la situació actual

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 11:45

Davant la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19, i després de parlar amb les entitats, col·lectius i persones que formen part de la comissió de Festa Major, l’Ajuntament de Canovelles ha decidit realitzar una Festa Major 2020 adaptada a les circumstàncies actuals. En aquest sentit, s’està treballant per dur a terme una proposta que doni continuïtat als actes de cultura popular, que mantingui els colors de la festa i que ofereixi suport als artistes locals.

El format tradicional de la festa gran de Canovelles, que aposta per actes oberts, gratuïts, participatius i sense límits d’aforament, fa que sigui molt complicat poder garantir la seguretat sanitària a les persones de Canovelles. És per això que, donada la situació actual i tenint en compte la incertesa de l’evolució de la pandèmia i de les fases de desconfinament, des de l’Ajuntament de la Canovelles s’ha optat per suspendre els actes gastronòmics, els que impliquen grans aglomeracions de persones, i els que afecten directament a la població de risc, com la gent gran.

Per contra, s’està treballant en una proposta adaptada a la situació provocada pel coronavirus que permeti mantenir els actes tradicionals així com la imatge i els colors de la Festa Major dels Cans i les Ovelles. A més, es vol donar suport als artistes locals i de proximitat que durant aquests mesos no han pogut desenvolupar la seva activitat. Per fer-ho possible es potenciaran aquells actes que puguin ser retransmesos per mitjans virtuals i es buscaran alternatives creatives per fer arribar a la població allò que en edicions anteriors trobaven a places i carrers.

En aquest sentit, l’organització de la Festa Major de Canovelles està oberta a propostes dels veïns i veïnes. Tothom qui vulgui participar o aportar idees, ho pot fer enviant un correu a festes@canovelles.cat.

Una renúncia en pro de la seguretat i la salut

Tant l’ajuntament com les entitats, col·lectius i persones implicades en l’organització de la Festa Major son conscients que qualsevol proposta alternativa no podrà substituir l’ambient de germanor i l’essència d’una Festa Major al carrer. I és que enguany no serà possible dur a terme alguns dels actes més emblemàtics de la Festa Majors dels Cans i les Ovelles.

No obstant això, el consistori agraeix profundament la dedicació de totes les entitats i persones a títol individual que han participat durant mesos en la programació d’una Festa Major que no podrà ser com totes i tots hauríem volgut. I recorda que la seguretat i la salut de les persones seran la màxima prioritat de la nova proposta.

Darrera actualització: 10.06.2020 | 11:36