Canovelles suspèn el mercat dels diumenges fins que la situació sanitària millori

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 15:50

Davant la situació epidemiològica actual, les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i la impossibilitat de garantir la restricció del 30% de l’aforament, l’Ajuntament de Canovelles manté la suspensió del mercat no sedentari dels diumenges per a l’edició del proper 25 d’octubre i fins que la situació sanitària millori.

Les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat, que obliguen als mercats no sedentaris a controlar i tenir un aforament màxim del 30%, tenen l’objectiu de reduir la interacció social per tal de minimitzar el risc de transmissió comunitària a partir de la suspensió temporal d’algunes activitats econòmiques i de relació social. I és que la situació epidemiològica actual és greu tant a Canovelles com a la resta del territori català. Davant aquesta realitat, el consistori es veu obligat a prioritzar la salut de les persones i suspendre el mercat del proper diumenge 25 d’octubre, així com de les edicions següents i fins que la situació de la pandèmia millori. 

Cal tenir en compte que el mercat de Canovelles aplega més de 330 parades i es calcula que té una afluència de públic de prop de 10.000 persones de diferents indrets de Catalunya. Es tracta d’un mercat de 2.300 metres lineals repartits en carrers on hi ha habitatges i, per tant, fluxos de persones que entren i surten de les seves llars. Les seves dimensions i la ubicació del mateix fan impossible garantir un aforament màxim del 30%.

Tal com es va fer a l’inici de la pandèmia, quan es va haver de suspendre el mercat dels diumenges per primer cop, l’Ajuntament de Canovelles, per responsabilitat i compromís amb els marxants i comerciants del poble, treballarà per reprendre aquesta activitat tan aviat com sigui possible i la situació sanitària ho permeti.

Val a dir que, mentre es mantingui la suspensió del mercat, els paradistes no hauran de pagar la taxa del mercat corresponent als dies en què no han pogut desenvolupar la seva activitat.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 15:54