Canovelles s’adhereix a la campanya #CatalunyadeBlau

Dijous, 12 de maig de 2022 a les 12:30

La iniciativa, amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, pretén il·luminar diferents espais. És per això que, aquest dijous, l’edifici de l’antic Centre Cultural, Can Palots i la font de la plaça de Núria Miralles lluiran de color blau.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de LA Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, l’ACAF (Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central) i la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM promouen la campanya de conscienciació i sensibilització social #CatalunyadeBlau, per tal que molts indrets del país s'il·luminin de blau.

Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica/EM

El 12 de maig es commemora oficialment el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica (també coneguda en alguns països com a Encefalomielitis Miàlgica), si bé s'hi ha anat incloent altres Síndromes de Sensibilització Central, com ara la Sensibilitat Química Múltiple i l'Electrohiper-sensibilitat.

Actualment, tant la fibromiàlgia com la síndrome de fatiga crònica s’inclouen dins les Síndromes de Sensibilització Central, concepte relativament recent que engloba altres processos com la sensibilitat química múltiple i l’electrohipersensibilitat, i també la síndrome de cames inquietes, la síndrome de colon irritable, etc., moltes d’elles relacionades entre sí però amb la seva codificació i les seves característiques pròpies.

 

Darrera actualització: 12.05.2022 | 12:37