Canovelles reparteix portaentrepans reutilitzables a l’alumnat de 1r d’ESO

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 10:30

L’Ajuntament de Canovelles reparteix gairebé 170 portaentrepans reutilitzables per fomentar l’ús d’elements reutilitzables i reduir els residus.

Al llarg d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Canovelles està lliurant portaentrepans reutilitzables als nois i noies que cursen 1r d’ESO a l’institut Bellulla i al Domus d’Olivet. Els portaentrepans, anomenats Boc’n’roll, pretenen donar a conèixer alternatives als embolcalls d’un sol ús, així com reduir el consum del paper d’alumini entre l’alumnat.

Aquests elements, facilitats pel Consorci per a la gestió dels Residus del Vallès Oriental, són impermeables, per evitar que puguin tacar en cas que caigui oli o qualsevol altre aliment líquid, i es netegen fàcilment amb un drap humit.  A més, s’adapten a tot tipus d’entrepans o altres aliments com fruites o galetes.

L’acció s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 21 al 29 de novembre i que té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, entre d’altres. Podeu consultar informació i altres iniciatives al portal web creat per l'Agència de Residus de Catalunya, l'AMB i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Cal destacar que l’Ajuntament de Canovelles ja fa anys que reparteix portaentrepans reutilitzables als seus alumnes: l’any passat en van rebre els que cursaven 1r i 2n d’ESO i ja està planificat que l’any vinent en rebin els que s’incorporin a l’Educació Secundària Obligatòria.

 

 

Darrera actualització: 26.11.2020 | 10:34

Imatges

Portaentrepans2