Canovelles rep el Segell Infoparticipa 2023 i torna a guanyar el Premi Extraordinari en la redacció de notícies

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 13:40

El segell, que és un reconeixement a la qualitat i la transparència de la informació pública local, s’ha obtingut amb un 90% dels indicadors assolits. D’altra banda, Canovelles s’ha convertit en una de les 4 institucions de tot Catalunya que ha obtingut el Premi Extraordinari en la redacció de les notícies web.

Aquest dimarts, 9 d’abril, l’Ajuntament de Canovelles ha obtingut el Segell Infoparticipa per tercer any consecutiu. El distintiu que atorga el grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la UAB és un reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions públiques.

En aquesta ocasió, Canovelles ha assolit el 90% dels indicadors. Concretament, s’han avaluat satisfactòriament 47 dels 52 punts que s’analitzen. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Canovelles es converteix en un dels 116 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 2023.

D’altra banda, Canovelles s’ha convertit en un dels 7 municipis de tot Catalunya en rebre el Premi Extraordinari en la redacció de les notícies que informen sobre la gestió de l’ens. El reconeixement, que l'Ajuntament rep per segon any consecutiu, té en compte que les notícies siguin clares i concises, que el redactat incorpori llenguatge inclusiu i que l’extensió de les frases i els paràgrafs no sigui excessiva, entre d’altres.  

Què és el mapa Infoparticipa?

El mapa Infoparticipa mostra els resultats d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web.

Per fer-ho, el grup de recerca Com SET analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits com ara la informació que es publica sobre els representants polítics, sobre com es gestionen els recursos col·lectius (el Ple, la Junta de Govern Local, la normativa municipal, etc.), sobre com es gestionen els recursos econòmics, o sobre les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

 

Darrera actualització: 12.04.2024 | 13:41