Canovelles millora la il·luminació a l’interior de l’Església de Sant Fèlix

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 09:30

L’actuació pretén resoldre les mancances de llum que hi ha a l’església de Sant Fèlix, considerada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), i subratllar els elements d’interès que es troben a les parets laterals.

Durant aquesta setmana s’executarà l’actuació per millorar d’il·luminació de l’església de Sant Fèlix, actualment molt fosca i amb força mancances pel que fa als punts de llum existents. Amb l’actuació s’aconseguirà il·luminar de manera global la nau principal. A més, també s’instal·laran punts de llum direccionals cap als quadres, el absis i les absidioles transversals, la pila baptismal i els arcs laterals amb l’objectiu de posar de relleu els punts d’interès del temple.

El cost de l’actuació, que ascendeix a 3.000 euros en material, serà executada amb personal propi de l’Ajuntament de Canovelles.

L’església de Sant Fèlix

L’any 2012, l’Ajuntament de Canovelles va declarar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) l’església de Sant Fèlix, situada al nucli antic de Canovelles. Es tracta d’un dels pocs edificis de Catalunya del primer art romànic, probablement edificat a la segona meitat del segle XI i construïda amb una sola nau allargada amb bandes llombardes al voltant de tota la façana.

A l’interior, a la nau central, s’hi conserven dos quadres dedicats a Sant Roc i Sant Antoni Abat de finals del segle XVI. També hi ha dues taules procedents d’un retaule on hi ha representats Sant Llorenç i Sant Esteve. I finalment, hi ha dos quadres de grans dimensions que representen l'ascensió de Maria i de la Puríssima, tots dos del 1750.

Darrera actualització: 15.11.2023 | 10:03