Canovelles ja ha començat a elaborar el nou Pla Local de Salut

Dimarts, 13 d'abril de 2021 a les 10:30

El document, que pretén acordar els objectius a assolir en salut pública i planificar les accions que es desenvoluparan en els pròxims anys, s’està fent amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Sota el lema “Salut!”, el Pla Local de Salut de Canovelles té l’objectiu de potenciar les polítiques de salut, millorant les condicions de vida a la ciutat, incrementant el treball comunitari en salut i fomentant estils de vida saludables entre la població. I és que el document és el full de ruta que determina objectius a assolir i accions a dur a terme durant els propers anys.

El document s’elabora amb una perspectiva àmplia, tenint en compte no només les funcions del Servei de Salut Pública sinó també tot el que es pot fer i es fa per la salut des d’altres àmbits com l’esport, l’urbanisme, l’educació, o els serveis socials, entre d’altres.  Així, s’implica a serveis, professionals i associacions que intervenen en la salut a Canovelles.

El Pla Local de Salut de Canovelles té 5 grans finalitats, que es concretaran a partir d’una diagnosi inicial:

1.     Promoure entre les persones estils de vida saludables i capacitats per cuidar la seva salut.

2.     Fer de Canovelles un lloc saludable per viure.

3.     Reforçar el treball en xarxa i la cooperació comunitària en salut.

4.     Reduir les desigualtats socials en la salut de les persones, garantint unes bones condicions de vida per a tothom.

5.     Compensar els efectes de la Covid-19 i consolidar els recursos que en un futur poden ajudar-nos a enfrontar altres emergències sanitàries.

Les fases per elaborar el Pla Local de Salut

Actualment s’està realitzant la diagnosi inicial sobre la salut al municipi. Un cop finalitzi aquesta fase es farà una recollida de propostes, que posteriorment es validaran i es prioritzaran, i finalment caldrà aprovar i posar en pràctica el Pla Local de Salut. Amb tot, es preveu poder disposar del pla ja redactat a finals del 2021.

A més, durant aquest mes d’abril i emmarcat dins la recollida de dades, s’estan realitzant enquestes a peu de carrer per conèixer quines són les prioritats de millora en l’àmbit de la salut per als ciutadans de Canovelles.

Darrera actualització: 13.04.2021 | 13:23