Canovelles instal·larà plaques fotovoltaiques a l’edifici de la Policia Local

Dijous, 5 de març de 2020 a les 08:50

L’Ajuntament de Canovelles és un dels 37 municipis de la demarcació de Barcelona que rebran una subvenció per dur a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum. Així, i segons el calendari previst, l’any vinent es posarà en marxa una instal·lació fotovoltaica a l’edifici de la Policia Local, Jutjat i Serveis Socials de Canovelles.

Segons l’estudi realitzat, les plaques que s’instal·laran permetran generar prop d’un 20% de l’energia que es consumeix a l’edifici i estalviar anualment prop d’11.000 kWh. Aquesta reducció del consum d’energia també suposarà un estalvi econòmic de prop de 1.200 euros a l’any.

El projecte està finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i els Fons Feder. Per la seva part, l’Ajuntament de Canovelles es farà càrrec del manteniment i la conservació de la instal·lació. D’aquesta manera, és possible tirar endavant una iniciativa que pretén afavorir el pas a una energia baixa en carboni.

El calendari de la Diputació de Barcelona preveu que l’adjudicació i la redacció dels projectes es realitzi durant els propers mesos i fins a l’octubre d’aquest 2020. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques, que tindrà una durada aproximada d’un any, s’iniciarà a finals d’aquest 2020. I la posada en marxa està prevista per a la tardor del 2021.

Experiències prèvies, la instal·lació fotovoltaica al pavelló Tagamanent

Canovelles ja compta amb una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’edifici municipal del pavelló Tagamanent. En aquest cas, la instal·lació, que consta de 25 panells, es va posar en marxa el 25 d’agost de 2015.

Durant el 2019, la instal·lació ha produït més del 32% de l’energia que s’ha consumit al pavelló, el que suposa un estalvi anual de 5.286 kWh. I des de la seva posada en marxa, ha suposat l’estalvi de gairebé 22.200 kWh i prop de 4.000 euros en la factura de l’electricitat de l’edifici. Amb tot, unes xifres que demostren l’eficiència de l’ús d’energies renovables.

Cap a una Canovelles sostenible

L’ajuntament de Canovelles ha fet una aposta clara per a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. A banda de la instal·lació fotovoltaica del pavelló Tagamanent, l’any 2018 el consistori va instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament de l’ajuntament. Actualment, s’està treballant per a la compra de vehicles elèctrics i la reducció de la contaminació lumínica.

De fet, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 inclou, entre d’altres, mesures per a l’eficiència energètica dels edificis municipals, l’increment de punts de càrrega elèctrica, la reducció de l’ús de paper o la millora de la xarxa de carrils bici.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 09:57