Canovelles inaugura l’exposició “Canovelles Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 11:00

Aquest dimecres 30 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, s’ha llegit la declaració institucional i s’ha inaugurat una exposició que té per objectiu donar a conèixer totes les iniciatives que al llarg dels anys han fet de Canovelles una Ciutat Educadora.

Canovelles forma part del projecte Ciutat Educadora des de l’any 2000, entenent que l’educació va més enllà de l’educació formal i que inclou tot allò que passa fora de les escoles: en el temps lliure, en espais d’oci o en les activitats comunitàries.

La Ciutat Educadora entén l’educació com a un procés de creixement i transformació que permet que les persones estiguin més informades, i esdevinguin més lliures i solidàries; més capaces de viure amb plenitud. Així, l’espai urbà, la cultura, l’esport, el medi ambient, la participació ciutadana o el comerç eduquen!

L’exposició és un recull d’imatges que mostren algunes de les iniciatives més rellevants impulsades durant els últims anys, incloent-hi el període de pandèmia, i que tenen per objectiu garantir els drets de les persones, ajudar a eliminar desigualtats i crear oportunitats de creixement que garanteixin el benestar dels ciutadans de Canovelles.

Concretament, la mostra inclou iniciatives d’àmbit cultural i patrimonial, d’esports, d’infància i joventut, d’educació, d’igualtat i col·lectivitat i de seguretat ciutadana i urbanisme.

La mostra es podrà visitar, al vestíbul de la biblioteca Frederica Montseny, durant tot el mes de desembre.

Declaració institucional

L’exposició s’ha inaugurat amb la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que enguany ha posat de relleu que “es requereix d’un gran esforç col·lectiu per crear oportunitats de creixement que pivotin al voltant del benestar dels seus ciutadans i ciutadanes, on es garanteixin els drets i es creïn oportunitats per a tothom per eliminar les desigualtats que es troben entre les problemàtiques que atempten contra la pau i el desenvolupament lliure i digne de totes les persones” El text també referma “la importància de la pau davant la violència, de l’educació davant l’exclusió o de les cures per sobre de l’individualisme”.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 10:59