Canovelles homenatja les víctimes durant l’estat d’alarma a la celebració del Dia Internacional per la Pau

Dilluns, 28 de setembre de 2020 a les 13:15

Durant l’acte, el consistori també ha agraït la feina de treballadors i voluntaris que ens han ajudat a superar la pandèmia.

Enguany, l’acte commemoratiu del Dia Internacional per la Pau que celebra cada any l’Ajuntament de Canovelles ha servit per homenatjar aquelles persones que han mort durant l’estat d’alarma, ja sigui a causa de la Covid-19 o per altres raons, i que no han pogut ser acomiadades pels seus familiars i amics. Per raons de seguretat, el memorial, celebrat aquest dissabte, ha tingut lloc al Teatre Auditori Can Palots amb aforament limitat als familiars de les víctimes i a dos representants per entitat o col·lectiu homenatjat.

L’homenatge també ha estat un agraïment públic als treballadors sanitaris, que van ser a primera línia durant els mesos més durs de la pandèmia, i al voluntariat de Canovelles, que gràcies a la seva dedicació i esforç va proveir d’elements de protecció i aliments a aquelles persones que més ho necessitaven.

D’aquesta manera, l’acte ha constat de tres parts. La primera ha estat dedicada als parlaments institucionals, en què els regidors Raquel Naveros, de Salut Pública i Comunitària, i David Rodríguez, de Relacions Ciutadanes, han recordat els mesos més durs de la pandèmia i han agraït la feina del personal sanitari, dels treballadors essencials i de la ciutadania en general per vetllar per la salut i la seguretat. Aquesta part també ha comptat amb el testimoni de familiars de víctimes de la Covid-19 perquè compartissin la seva experiència i el seu dolor. A més, l’alcalde Emilo Cordero s’ha dirigit a tots ells per donar-los el condol en nom del Consistori i del poble de Canovelles, i per posar en valor la solidaritat i el sentiment de col·lectivitat de la ciutadania. En aquest sentit, ha recordat que "potser, la PAU és això! Potser simplement és saber que tens algú a qui donar la mà i que t’ajudarà en temps difícils. Aquest poble ha demostrat que durant els moments clau sap estar unit. I jo em vull quedar amb això. L’alcalde ha acabat el seu discurs encoratjant la ciutadania a ser conscients i responsables, i a intentar trobar l’equilibri entre seguir fent vida i garantir la seguretat de les persones que ens envolten".

La segona part ha estat ocupada per l’espectacle Maleïdes les guerres, a càrrec de Lali Barenys (veu), Namina (cançó) i Carles Bertran (teclats). El recital, un cant a la pau a través de melodies i poesies que reivindiquen un món millor, ha volgut també ser una aposta, per part de l’Ajuntament, pel sector cultural i artístic, que ha patit durament les conseqüències d’aquesta pandèmia.

La tercera i última part ha estat l’ofrena de clavells blancs per part dels assistents en favor de la Pau i en record de les víctimes de la Covid-19. Aquest acte, que normalment tenia lloc sota el camforer supervivent a la bomba d’Hiroshima que es va plantar l’any 2018 al parc de la Pau, s’ha reubicat simbòlicament dalt de l’escenari del teatre.

Darrera actualització: 28.09.2020 | 12:56