Canovelles ha repartit prop de 100 dispositius electrònics i connexions a internet a infants del municipi

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 16:00

La setmana passada va finalitzar el repartiment de dispositius electrònics i connexions a internet per garantir l’accés i el seguiment educatiu de l’alumnat de Canovelles. El servei municipal d’Educació ha col·laborat estretament amb les escoles del municipi, entitats i voluntariat fer arribar un total de 94 ordinadors, cedits pel Departament d’Educació, i 10 connexions a internet, proporcionades pel consistori, a aquelles famílies que més ho necessitaven.

La crisi provocada per la Covid-19 i, en conseqüència, la posada en marxa de l’educació a distància ha deixat molts infants en situació de desigualtat, i és que no totes les famílies disposen d’aparells per poder connectar-se a la xarxa i/o de connexió a internet. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Canovelles s’ha treballat en coordinació amb els centres educatius per poder determinar les necessitats de l’alumnat i fer arribar el material necessari per combatre la bretxa digital.

Per la seva part, els centres educatius han recopilat tots aquells dispositius que podien cedir als infants i han definit, conjuntament amb l’ajuntament, les necessitats dels alumnes. En total han posat a disposició de l’alumnat 94 dispositius que s’han repartit amb l’ajuda del voluntariat i personal del consistori. A més, el Departament d’Educació ha fet arribar directament a les famílies un total de 113 connexions a internet.

Pel que fa al repartiment realitzat amb l’ajuda del voluntariat de Canovelles i pel personal del consistori, s’ha fet de manera esglaonada i a mida que s’ha anat disposant del material necessari.

Canovelles complementa el repartiment del Departament d’Educació

D’altra banda, cal destacar que el Consell de la Joventut de Canovelles (TUT), així com altres persones a títol individual, han cedit ordinadors, mentre que l’Ajuntament de Canovelles ha facilitat altres connexions per tal de complementar el nombre de dispositius i connexions repartides pel Departament d’Ensenyament. Amb tot, s’han repartit una desena de connexions a internet i/o dispositius per donar suport a aquelles famílies que no han pogut rebre l’ajuda del Departament.

Suport a la preinscripció escolar

Per últim, i amb l’objectiu de facilitar la preinscripció escolar a aquelles famílies que no disposen de dispositius o connexió a internet, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) ha atès de manera presencial per resoldre dutes i assessorar, així com facilitar els impresos de preinscripció.

 

 

Darrera actualització: 27.05.2020 | 15:59