Canovelles diu STOP a les violències envers les dones

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 10:00

El servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Canovelles ha preparat una programació específica per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i conscienciar sobre aquesta xacra social. Les activitats començaran el diumenge 21 de novembre i s’allargaran durant tota la setmana, fins al 27 de novembre.

La programació, feta en col·laboració amb diferents entitats i col·lectius del municipi, pretén conscienciar a la població i proclamar, un cop més, que Canovelles es declara municipi feminista i lliure de violències. Els actes contemplen activitats per a totes les edats i pretenen fer visibles i erradicar les violències masclistes.

El diumenge 21 de novembre, el Punt Lila s’instal·larà al mercat de Canovelles. A partir del dilluns 22, i durant tota la setmana, el Centre Cultural i la plaça de Núria Miralles s’il·luminaran amb llum lila per reclamar la igualtat i en commemoració de totes aquelles dones que ja no hi son. Durant els dies 23 i 24 de novembre s’ha programat una jornada de pintura per decorar una de les oliveres de la plaça de Núria Miralles i Creus, on representants de diferents entitats pintaran de lila un dels testos de la plaça. De la mateixa manera, també s’ha programat una acció per retre homenatge a totes les dones víctimes de la violència de gènere, que es podrà veure a partir del dijous a la plaça d’Europa.

La jornada central tindrà lloc el dia 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A les 19 hores, a Can Palots, es llegirà el manifest. I a les 19.30 hores, s’ha programat la comèdia feminista ELLES #COSASDECHICAS, que fa un repàs de clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, tots aquells temes femenins dels què ningú parla. L’espectacle és gratuït.

El divendres 26 de novembre tornen els tallers amb el cafè tertúlia de l’entitat Consciència’t, amb el taller sobre intel·ligència eròtica-afectiva dirigit a joves i que es realitzarà a El Local, i amb la sessió de conta contes de la Biblioteca Frederica Montseny on s’explicarà el conte de Cua de Sirena, que visualitza de forma senzilla algunes de les creences i dels estereotips sexistes, homòfobs o trànsfobs.

Els actes acabaran el dia 27 amb l’espectacle La segona Eva, que parla de les dones de fusta, de les violències que no són físiques i que són per això més invisibilitzades encara. En aquest cas l’obrà, que es realitzarà a Can Palots a les 20 hores i s’emmarca dins la programació d’Escena GrAn, té un cost de 12 euros.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 10:01