Canovelles condemna la violència dels fets ocorreguts el dissabte 5 d’octubre

Dilluns, 7 d'octubre de 2019 a les 15:20

Després dels fets ocorreguts el dissabte 5 d’octubre en què tres persones van resultar ferides per arma blanca a causa d’una baralla, l’Ajuntament de Canovelles vol manifestar el seu rebuig contundent cap a tot tipus de violència, així com agrair la tasca dels membres de la Policia Local de Canovelles, dels Mossos d’Esquadra i del Servei d’Emergències Mèdiques.

El consistori també vol posar de relleu que l’origen de la baralla és un fet delictiu relacionat amb l’ocupació d’un habitatge. Segons Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, “no es tracta d’un problema de convivència ciutadana sinó de delinqüència”. És per això que des del consistori es fa una crida a la calma i a la prudència amb l’objectiu de deixar treballar els cossos de seguretat i el sistema judicial i, sobretot, per evitar escampar l’odi cap a una determinada comunitat en funció del seu origen o ètnia. 

Per tal que els fets succeïts dissabte no esdevinguin un problema entre les diferents comunitats que actualment conviuen a Canovelles, l’Ajuntament ha impulsat tot un seguit d’accions que se sumen a les que ja es duen a terme al llarg de l’any i que tenen l’objectiu de restablir la normalitat i garantir la seguretat dels veïns. Entre elles en destaquen la millora de l’enllumenat de la zona, la instal·lació de càmeres de videovigilància o les reunions de mediació que ja s’han realitzat amb les diferents comunitats que viuen a la Barriada Nova, unes reunions que se sumen a les trobades i als programes per a la convivència i la pau que es realitzen al llarg de tot l’any des de fa molt de temps.

Cal destacar també que aquest dilluns s’ha realitzat una Junta de Seguretat Local extraordinària per tal de valorar els fets i afrontar la situació. L’Ajuntament considera imprescindible augmentar la presència policial al carrer i, en aquest sentit, exigeix a la Conselleria d’Interior suport i mitjans per poder solucionar una situació que excedeix de la capacitat d’actuació i les competències de l’administració local. De la mateixa manera, insten a la Generalitat, qui en té la competència, a adoptar mesures urgents pel que fa a la problemàtica l’habitatge.

Darrera actualització: 07.10.2019 | 15:19