Canovelles comença a elaborar un Pla d’Acció Cultural

Dimecres, 20 de març de 2024 a les 14:30

El pla pretén ser un full de ruta que determini les polítiques públiques en l’àmbit cultural amb l’objectiu de garantir i potenciar el dret de les persones de participar en aquest àmbit, diversificar l’oferta d’activitats i crear espais de transformació de l’oci de consum cap a l’oci cultural i social.

Els treballs per a la realització del Pla d’Acció Cultural ja van començar a principis d’any amb la creació d’un grup motor, entre d’altres. El primer pas consisteix en elaborar un diagnòstic de les polítiques i les activitats culturals que esdevenen al municipi anualment amb una mirada ampla i transversal, que tingui en compte l’edat, el gènere o l’origen. A més, es tenen en compte memòries, equipaments i entitats presents al municipi, així com el context geogràfic i demogràfic de Canovelles.

Es busca que l’elaboració del Pla d’Acció Cultural compti amb un component participatiu molt destacat. Així, es faran entrevistes personals i diversos focus grup amb tècnics municipals, amb entitats o persones clau del municipi i amb els membres de la recent creada Taula d’Entitats Culturals, amb qui ja s’ha començat a treballar.

Un cop recopilada tota la informació i feta la diagnosi, caldrà definir l’estratègia a seguir, amb els reptes i les propostes d’acció a desenvolupar, per tal d’aconseguir els següents objectius:

  • Crear una agenda cultural diversa, enriquidora i encaminada cap a l'oci cultural.
  • Promoure una identitat canovellina amb connotacions positives, tot reforçant el sentiment de pertinença al municipi a partir del patrimoni i la història.
  • Aprofitar els espais i les activitats culturals com a oportunitats per fomentar la interculturalitat, la igualtat de gènere i LGBTQ+, les relacions intergeneracionals i la inclusió de la diversitat funcional.
  • Potenciar les arts i la cultural local, conjuntament amb el teixit associatiu del municipi.

Està previst que l’elaboració del pla, que es fa amb la col·laboració del Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona i el suport tècnic de l’associació Cultural La Sullivan, s’allargui durant els propers mesos i finalitzi abans de les vacances d’estiu.

Darrera actualització: 20.03.2024 | 14:27