Canovelles celebra els 40 anys d’ajuntaments democràtics

Dissabte, 30 de novembre de 2019 a les 13:35

El Teatre Auditori de Can Palots ha acollit la commemoració del 40è aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics, un acte que ha servit per homenatjar les persones que han contribuït al desenvolupament i evolució de Canovelles, i que ha posat en valor la democràcia i la participació ciutadana en els afers municipals.

Durant la commemoració, s’ha lliurat un record commemoratiu als regidors i regidores que formen part o han format part del consistori al llarg d’aquest 40 anys de democràcia. L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, que ha estat acompanyat dels seus antecessors al càrrec, Francesc Martos i José Orive, ha volgut posar en relleu que “aquests anys de democràcia han estat un procés de transformació col·lectiva, d’il·lusions i de retrobament de la ciutadania amb les institucions locals”.

L’acte també ha servit per reconèixer la feina de les treballadores del consistori que fa més de 40 anys que treballen al servei dels veïns i veïnes de Canovelles, i que són la Sílvia Castells Cot, la Victòria Gallego Salavedra, l’Ana Maria Guiu Turmo, l’Andrea Isern Rodríguez, l’Esperanza López Almansa i l’Ángela Macías Llanos.

Un cop finalitzats els parlaments i el lliurament de records, s’ha presentat l’exposició anomenada “Canovelles, 40 anys d’ajuntaments democràtics” en la que es poden veure imatges, ja històriques, de moments clau com les manifestacions veïnals de l’any 1979 en què es reclamaven escoles dignes; la neteja del solar on actualment hi ha la plaça de la Joventut, als anys 80 per part d’alumnes de l’escola Jacint Verdaguer; o la foto de família de la presa de possessió del càrrec dels regidors escollits després de les eleccions del 1983. L’acte ha acabat amb la cantada d’Un himne per Canovelles per part de la Coral Rosa de Bardissa i un brindis col·lectiu al hall del teatre.

Darrera actualització: 30.11.2019 | 13:47