Canovelles aprova inicialment la nova ordenança de guals i entrades de vehicles

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 13:00

La sessió plenària corresponent al mes de juliol, ha servit per realitzar l’aprovació inicial de l’ordenança de guals i entrades de vehicles. El document, que pretén regular  i donar homogeneïtat al parc de guals que hi ha al municipi, ha estat aprovat amb els vots a favor de la totalitat dels assistents.

L’ordenança de guals i entrades de vehicles estableix les condicions d’atorgament, les obligacions del titular del gual o de l’entrada, els usos prohibits, així com de quina manera caldrà senyalitzar el gual o entrada i les característiques de disseny i els materials a utilitzar en la construcció dels guals.

L’ordenança busca actualitzar la normativa existent en matèria de guals i entrada de vehicles. A més, pretén ordenar i homogeneïtzar  el parc de guals que hi ha al municipi.

També s’ha aprovat, per unanimitat dels assistents, l’addenda al conveni per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques de turisme 2022-2025. L’acord té per objectiu fomentar un turisme sostenible i responsable, comercialitzar el producte del territori i la seva competitivitat, i millorar la qualitat dels establiments turístics, entre d’altres.

De la mateixa manera, el consistori ha aprovat la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Canovelles amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Aprovació definitiva del Pla d’Infància i Adolescència

La sessió ordinària, que s’ha avançat uns dies per tal de realitzar-la abans de la Festa major del municipi, també ha servit per aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència, un document que defineix les polítiques públiques que cal desenvolupar en l’àmbit de la infància i l’adolescència durant els anys 2023, 2024, 2025 i 2026, i que es va presentar el passat mes de juny. El PLIA ha estat aprovat per unanimitat.

El document, que s’ha elaborat partint dels resultats de la Diagnosi d’Infància i Adolescència, es regeix per quatre principis clau: establir com a punt de partida els Drets dels Infants i els Objectius de Desenvolupament Sostenible; garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats; promoure el benestar infantil i adolescent; i treballar de manera transversal i en xarxa.

Suport a l’escola d’educació especial de Can Vila

El plenari també ha aprovat la moció del grup municipal socialista per reclamar al Departament d’Educació una inversió definitiva per al nou edifici de l’escola d’educació especial Can Vila de Mollet del Vallès, després de la clausura de les instal·lacions provisionals.

La moció, que també pretén mostrar el suport a tota la comunitat educativa de l’Escola Can Vila en la seva lluita per una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes, ha estat aprovada amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya i d’En Comú Podem.

 

Darrera actualització: 20.07.2022 | 13:07