Canovelles amb el Dia Internacional de la Pau

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 13:20

Coincidint amb el 21 de setembre, el Dia Internacional de la Pau, Canovelles torna a fer pública la seva voluntat de treballar i fomentar els valors que promouen la convivència, la pau, el respecte i el diàleg. Així, la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Canovelles s’adhereix al text elaborat per les Nacions Unides, que enguany promou un món més equitatiu i sostenible.

"Per un món més equitatiu i sostenible

L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir el 21 de setembre el Dia Internacional de la Pau al 1981. Dos dècades més tard, al 2001, l’Assemblea General va decidir per unanimitat designar aquest  Dia jornada de no violència i l’alto al foc.

Enguany fruit de tot el que hem passat amb la pandèmia de la COVID-19 es fa necessari crear més vincles que mai entre totes les persones i pensar com podem fer per ajudar als més desvalguts. Cal ser resilients i fer d’aquest món un món més equitatiu, igualitari i inclusiu. També hem de pensar en la terra que ens sustenta i col·laborar a fer un planeta més sostenible i saludable.

En consonància amb la crida del Secretari General de les Nacions Unides de fer un alto al foc mundial el març del passat 2020, al febrer del 2021 el Consell de Seguretat va aprovar per unanimitat una resolució en la que es demanava als Estats Membres que fessin suport a una “pausa humanitària duradora, amplia i sostinguda” en els conflictes locals. L’alto al foc mundial ha de seguir sent respectat per garantir que les persones atrapades en conflictes tinguin accés a les vacunes i els tractaments que poden salvar les vides.

Així mateix, aquesta pandèmia ha anat acompanyada d’un augment de l’estigma, la discriminació i l’odi que s’apropia de més vides en lloc de salvar-les: aquest virus ataca a totes les persones sense que li importi d’on venim ni en què creiem. Al enfrontar-nos a aquest enemic comú de la humanitat, hem de recordar que no som l’enemic de l’altre. Per poder recuperar-nos de la devastació de la pandèmia, hem de fer les paus entre nosaltres, entre els veïns i veïnes, els amics i amigues, la família...

Hem de fer les paus amb la natura també. Malgrat les restriccions per viatjar i les parades econòmiques, les negatives conseqüències del canvi climàtic no s’han detingut. Es necessita una economia mundial verda i sostenible que generi llocs de treball, redueixi les emissions i augmenti la resiliència als impactes climàtics, Des de Canovelles hem de col·laborar més que mai a mantenir els nostres espais públics dignes perquè tota la ciutadania puguem gaudir de parcs, places, jardins o espais verds ben nets.

Les Nacions Unides proposa com a tema de 2021 per el Dia Internacional de la Pau “Recuperar-se millor per un món equitatiu i sostenible”. Cal que la ciutadania de Canovelles ens unim a la voluntat de les Nacions Unides que és també la nostra voluntat, a la voluntat per recuperar-nos millor i aconseguir un món més equitatiu i pacífic. Insto a la ciutadania a celebrar la Pau  a oposar-se a actes d’odi tant en Internet, com fora d’ella. A difondre compassió, bondat i esperança davant la pandèmia perquè totes les persones ens recuperem millor."

Basat en el text de les Nacions Unides

Darrera actualització: 21.09.2021 | 13:21