Canovelles adequa portes d’accés alternatives a les escoles Congost i Joan Miró

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 10:00

L’Ajuntament de Canovelles està obrint portes alternatives a l’entrada principal a l’escola Congost i a l’escola Joan Miró, amb la voluntat d’implementar i millorar el pla de mesures adoptades contra la covid-19. L’actuació pretén diversificar l’entrada dels alumnes als centres educatius i fer-la més segura.

L’Ajuntament de Canovelles ha executat obres a l’escola Congost i està actuant a l’escola Joan Miró per tal adequar portes d’accés alternatives a l’entrada principal i, així, millorar el pla de mesures adoptades per evitar els contagis de la covid-19. Tots dos centres educatius estan situats a cruïlles de carrers i disposen de suficients metres lineals de tanca per poder adequar accessos distanciats de la porta principal, i sense que aquestes entrades impliquin el tall de la circulació de vehicles. A més, cal tenir en compte que abans de la crisi sanitària l’accés dels alumnes en ambos centres es realitzava únicament per la porta principal.

La porta que s’ha realitzat a l’escola Congost, que ja està acabada i que es fa servir des d’aquesta setmana, està situada al carrer de Verge del Pilar i permet als alumnes entrar per la zona on es troben les pistes esportives del centre. D’altra banda, durant aquests dies, l’ajuntament està actuant a l’escola Joan Miró, on s’està adequant una nova porta d’accés al carrer de Molló, concretament a uns 50 metres de la porta principal i gairebé tocant al carrer del Roser. 

Les entrades alternatives suposen diversificar encara més l’accés dels alumnes als centres educatius, reduint així les aglomeracions i els possibles contagis durant les entrades i les sortides. A més, els nous accessos no fan necessari el tall de la circulació de vehicles i ofereixen portes d’emergència i d’entrada alternatives per futurs projectes que es puguin desenvolupar als patis.

Les actuacions tenen un cost aproximat de 9.500 euros i s’han realitzat tenint en compte les necessitats i en coordinació amb els centres educatius afectats.

Cal destacar que, en aquest sentit i a sol·licitud de l’escola Els Quatre Vents, la brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament de Canovelles també va obrir una nova porta interior, on abans hi havia només una tanca, en aquest centre educatiu.  En aquest cas, l’objectiu de l’actuació era poder establir nous recorreguts interiors d’accés i sortida amb motiu de les mesures adoptades per combatre la covid-19.

Darrera actualització: 05.11.2020 | 10:05