Can Canyelles, de Canovelles, té el millor marrà de raça ovina ripollesa

Dimarts, 4 d'abril de 2023 a les 14:30

L’explotació ramadera ecològica Can Canyelles ha guanyat el primer premi al millor marrà del II Concurs morfològic nacional de la raça ovina ripollesa, organitzat per l’ANCRI (Associació nacional de criadors d'ovins de raça ripollesa).

El concurs, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Mercat del Ram de Vic, establia tres categories: millor marrà (o mascle de l’ovella), millor lot d’ovelles i millor lot de xaies. Així, Can Canyelles, de Canovelles, s’ha endut el primer premi al millor marrà, per davant de la Ramaderia Torner, d’Olèrdola, que ha rebut el segon premi.

En la categoria lot d’ovelles, el primer premi ha estat per Mas Llastanosa, de Valfogona de Ripollès, i el segon, per Mas Niubó, de Manlleu. Finalment, en la categoria lot de xaies ha guanyat Cal Tiu, de Les Preses, mentre que El Mas Vell, de Sora, ha quedat en segona posició.

Què fan a Can Canyelles?

D’entre els productors locals de Canovelles existeix una petita empresa dedicada a la producció d'oví i cabrum ecològics i amb el segell de producte de qualitat i proximitat. Es tracta de Can Canyelles, una masia del segle XVI que fa uns quatre anys va decidir abandonar la ramaderia convencional per convertir-se en una de les poques explotacions 100% ecològiques de la comarca. Podeu trobar més informació a l’Avui Canovelles número 127 o a xaisicabritscanyelles.cat.

Darrera actualització: 04.04.2023 | 14:37