Campanya de conscienciació sobre els efectes adversos de comprar al ‘top manta’

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 13:30

Durant els propers diumenges, els visitants al Mercat de Canovelles rebran un fulletó informatiu on es detallen els efectes negatius de la compra de productes al ‘top manta’.

L’objectiu de la campanya és alertar i informar els ciutadans dels efectes adversos sobre l’economia, i sobre la salut i seguretat de les persones, de la venda ambulant il·legal, popularment coneguda com el ‘top manta’.

La informació indica que quan es compra al top manta s’està perjudicant tota la societat, ja que:

  • Els productes que hi trobes no tenen cap garantia sanitària ni han passat cap control de qualitat. Estaràs posant en risc la teva salut i la dels teus. No podràs fer cap reclamació si el producte és defectuós.
  • Estàs sent còmplice d’explotació humana. Contràriament al que puguis creure, no ajudes als manters, ja que ells també són víctimes de les màfies que aprofiten la seva situació precària per explotar-los laboralment.
  • Estàs afavorint que hi hagi menys recursos per garantir els serveis públics com les pensions, la sanitat o l’educació. L’economia submergida minva els ingressos públics que reverteixen en tu i en els teus.  
  • Estàs perjudicant els paradistes i al comerç local, que paguen els seus impostos i que són l’essència del mercat. Sense paradistes no hi ha mercat.

Actuacions policials realitzades recentment

Aquesta iniciativa se suma a les actuacions realitzades durant les últimes setmanes per part de la Policia de Canovelles. El cos de seguretat local, en coordinació i col·laboració amb patrulles de Mossos d’Esquadra, de la Policia de Granollers i de la Policia de les Franqueses, ha activat dispositius contra la venda il·legal al mercat del diumenge.

Com a resultat d’aquestes actuacions s’han decomissat de més de 1600 productes  presumptament falsificats, majoritàriament peces de roba.

Darrera actualització: 10.02.2023 | 13:39