Camió elèctric per a la recollida de mobles i trastos vells

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 13:15

Canovelles compta amb un nou vehicle per a la recollida de mobles i trastos vells. El camió elèctric és més eficient i suposa millores econòmiques i mediambientals.   

Aquest dimarts s’ha posat en marxa el nou camió per al servei de recollida de mobles i trastos vells. El nou vehicle suposa una millora pel medi ambient, ja que es tracta d’un vehicle elèctric, i econòmica, ja que s’evitaran les reparacions constants que s’havien de fer a l’antic camió.

El vehicle també inclou la nova imatge del servei d’escombraries i neteja viària que sota el lema “Canovelles, amb tu és més neta”, que  pretén corresponsabilitzar als ciutadans del manteniment i la cura dels espais públics.

La renovació d’aquest camió s’emmarca dins la implementació del nou contracte del servei de recollida i neteja viària que es va adjudicar durant el primer trimestre de l’any i que preveu millores tant pel que fa a la qualitat com la quantitat del servei. En aquest sentit, encara falta que s’incorporin a la flota de vehicles renovats un nou camió recol·lector i dos vehicles elèctrics: un vehicle d’inspecció i vehicle amb un remolc portacontenidors.

La col·laboració ciutadana és imprescindible

A Canovelles es produeixen prop de 4.000 abocaments il·legals al llarg de l’any. Concretament, durant l’any passat, es van realitzar 4.518 recollides de trastos vells o voluminosos: d’aquestes només 727 es van fer prèvia trucada al servei de recollida, mentre que les 3.791 recollides restants es van realitzar sense cap mena d’avis per part dels usuaris que dipositen la deixalla a la via pública. Aquest fet, no només encareix el servei, sinó que dificulta moltíssim la tasca dels equips de recollida, fent que les deixalles s’acumulin al carrer quan aquestes no són detectades en primera instància. 

Així i per tal de mantenir els carrers nets, és imprescindible que els veïns i veïnes truquin al telèfon 900 720 648 per tal de concertar dia i hora a l’hora de llençar mobles o trastos vells. Aquest servei és gratuït. Els usuaris només han de trucar i pactar el dia, l’hora i el lloc on deixaran les deixalles per tal que el servei de recollida de mobles pugui planificar la recollida en qüestió. 

Darrera actualització: 01.12.2020 | 13:27