Balanç de la seguretat durant la Festa Major

Dimecres, 27 de juliol de 2022 a les 13:20

Durant el període de la Festa Major de Canovelles, la totalitat dels efectius de la Policia Local han estat operatius per donar cobertura a la seguretat dels diferents actes programats. Amb tot, un total de 35 agents han estat de servei del 21 a 26 de juliol.

Segons la Policia de Canovelles, els dispositius de prevenció desplegats han permès tenir un nombre d’incidències molt poc significatiu per a una Festa Major que ha comptat amb prop de 70 actes i una participació molt elevada, especialment pel que fa a l’absència d’agressions de caràcter greu, de robatoris o la manca d’intoxicacions etíliques protagonitzades per menors d’edat.

Amb tot, i segons les dades facilitades pel cos local, pel que fa a la seguretat la majoria d’actuacions realitzades, amb un total de 37, han estat per alteracions de l’ordre públic o actes d’incivisme, sense que cap d’elles hagi suposat conseqüències greus. D’altra banda, s’han produït 6 furts i s’han detingut 2 persones.

Pel que fa a la policia administrativa, s’han entregat un total de 14 objectes perduts i s’han realitzat un total de 12 actuacions per molèsties de música o soroll durant la festa.

I en relació amb les actuacions en l’àmbit assistencial i sanitari, s’han derivat a Creu Roja un total de 35 persones per ferides o mals lleus, destacant el fet que no ha calgut auxili sanitari en cap cas greu.

Prevenció i informació al Punt Lila

El Punt Lila és l’espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais lúdics de la Festa Major, així com d’assessorament i actuació en cas que se’n produís alguna.

Durant la Festa Major comptava amb un espai fix a la Pista Polivalent i amb un servei itinerant. En total han passat pel punt d’informació, prevenció i atenció un total de 722 persones, de les quals més de 430 eren dones. I pel que fa l’edat, la franja més nombrosa, amb un 55%, ha estat la de 14 a 25 anys.

Darrera actualització: 27.07.2022 | 14:24