Amaia Arrazola pinta un mural a l’escola Jacint Verdaguer

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 15:00

L’artista, que ha començat a pintar aquest dilluns amb la col·laboració de l’alumnat de l’escola, està a punt d’acabar el mural exterior del centre educatiu. L’obra és un reclam per fer volar la imaginació i plasmar els somnis dels nens i les nenes de l’escola.

L'escola Jacint Verdaguer de Canovelles ha engegat un projecte artístic en col·laboració amb la il·lustradora Amaia Arrazola i a través del qual es vol posar art i color al mur exterior del centre educatiu. Durant el curs 2022-2023, i en grups de diferents nivells, els alumnes han estat treballant diferents obres d'Arrazola als tallers artístics. I ara, l'autora està al centre educatiu elaborant un mural.

El mural, on es poden veure dos infants somiant, vol incitar a l'alumnat de l'escola a fer volar la imaginació i a fer realitat els seus somnis. Durant la jornada, els alumnes de l'escola Jacint Verdaguer han pogut compartir una estona amb l'artista i pintar el seu propi mural en paral·lel al que ha elaborat Amaia Arrazola.

El projecte està finançat a través del programa PROA+, el programa de cooperació territorial per a l'orientació, l'avenç i l'enriquiment educatiu que impulsa el Ministeri d'Educació i Formació Professional. A més, també compta amb el suport de l'Ajuntament de Canovelles.

Qui és Amaia Arrazola?

Amaia Arrazola és una il·lustradora i artista urbana nascuda al País Basc. Va estudiar publicitat i relacions públiques i, en un primer moment, va treballar en l'àmbit de la creativitat publicitària a una agència. El 2010, Arrazola decideix fer un canvi i arriba a Barcelona, on comença a treballar a un coworking amb altres amics il·lustradors. De mica en mica, va desenvolupant els seus projectes creatius alternant la publicitat amb la il·lustració editorial i els treballs de gran format.

Des d'aleshores, ha publicat diversos llibres i ha viatjat a diversos indrets com Rabat, Japó, Romania, Miami o París, on ha deixat la seva petjada amb murals de gran format.

Murals a Canovelles

L'art i el color va guanyant terreny a Canovelles. A través del projecte Paret Viva s'han realitzat quatre murals: l'any 2020, es va pintar el mural de la façana posterior del Centre Cultural amb elements de la cultura popular de Canovelles. Durant l'últim trimestre del 2022 s'ha realitzat el mural del Camp de Futbol Municipal, amb Il·lustracions de Valentí Gubianes, i el del pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal, dels artistes Dirty Hands. I finalment aquest gener es va instal·lar a la plaça de la Joventut el mural de Pilarin Bayes.

Ara, el mural d'Amaia Arrazola al mur exterior de l'escola Jacint Verdaguer se suma a aquests espais urbans on l'art i el color són els protagonistes.

 

Darrera actualització: 25.04.2023 | 15:01