Al CAP de Canovelles ja s’ha començat a vacunar a les persones dependents i les majors de 80 anys

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 15:00

També reben la vacuna els cuidadors, o en alguns casos familiars de la mateixa bombolla, del col·lectiu que s’ha començat a vacunar. La campanya de vacunació contra la covid-19 a les persones més vulnerables ha començat de manera simultània a tota la comarca.

Des del CAP de Canovelles es truca a les persones que s’han de vacunar i se’ls indica el dia i la hora en que poden dirigir-se al CAP per administrar-los el vial. La prioritat la tenen les persones dependents de grau 3, després es vacunaran les que reben atenció domiciliària, i a continuació les majors de 80 anys assignades al CAP. També rebran la vacuna els cuidadors principals del col·lectiu que s’ha de vacunar durant aquests dies.

Segons s’ha informat, el gran repte és enfocar-se en les persones de gran vulnerabilitat i de gran dependència que acudeixen al centre de dia o persones en programes d’atenció domiciliària, sobretot les majors de 80 anys i els seus cuidadors. En aquests casos, per a dur a terme la vacunació, es contactaran les persones que es puguin desplaçar als punts de vacunació per facilitar l’administració dels vials i, en les situacions en les quals no sigui possible, es farà en els domicilis.

Qui s’està vacunant ara mateix?

Segons s’indica al portal web de Salut, a partir d’aquesta setmana s’ha començat a administrar les vacunes de Pfizer/BioNTech a:

  • Persones grans dependents (no institucionalitzades o que formin part d’un centre de dia) amb un alt grau de discapacitat i que requereixin ajut d’altres persones per desenvolupar la seva vida.
  • Persones trasplantades i les que estan en llista d'espera per a trasplantament.
  • Les persones de més de 80 anys.

A mesura que la població anterior estigui vacunada, s’ampliarà la vacunació a altres persones de risc.

Paral·lelament, des del 9 de febrer s’ha començat a administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca als ciutadans menors de 56 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, sense patologies greus i no considerats persona de risc que pertanyin a un dels següents col·lectius professionals: 

  • Professionals que estiguin en actiu i treballin presencialment en contacte amb pacients: fisioterapeutes, farmacèutics i auxiliars d’oficina de farmàcia, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, òptics, optometristes, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i estudiants de la salut. De moment, no formen part d’aquesta convocatòria odontòlegs ni higienistes, els quals es convocarà més endavant.
  • Tot el personal dels centres educatius.
  • Els professionals que treballen en els serveis públics considerats essencials, com ara Mossos d’Esquadra, policia local, professionals de serveis penitenciaris, Guàrdia Urbana, protecció civil, professionals del Servei D’assistència Domiciliària i bombers.
Darrera actualització: 19.02.2021 | 15:34