ACTUALITZACIÓ: Serveis que es veuran afectats després de la declaració de l’estat d’alarma

Diumenge, 15 de març de 2020 a les 20:30

De cara a dilluns 16 de març, primer dia laboral després de la declaració de l’estat d’alarma i mentre es mantingui, alguns serveis públics quedaran afectats. Es prioritzarà l’atenció telefònica i/o telemàtica, mentre que aquells serveis que no siguin imprescindibles quedaran suspesos. No obstant això, cal reiterar que es garanteix l’abastiment alimentari, l’accés a l’energia, i els serveis essencials.

Així, la situació dels serveis a Canovelles serà la següent:

 • Resaran tancats al públic els serveis administratius, tot i que es mantindrà l’atenció de manera telefònica i/o telemàtica a través de la seu electrònica. Cal destacar que se suspenen el terminis administratius i s’interromp la tramitació de procediments, entre els quals s’inclouen la sol·licitud de beques o ajuts, o els processos selectius en curs.
 • Pel que fa a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), el servei es realitzarà de 9 a 19 hores, però només s’atendrà a les persones que hagin sol·licitat cita prèvia per tràmits essencials al telèfon  93 846 45 55.
 • Pel que fa a l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, que es presta a través dels Serveis Socials, es prioritza l’atenció telefònica i només s’atendrà de manera presencial en casos d’urgència. No obstant això, es garanteixen els serveis socials essencials com el Servei d’Atenció al Domicili o l’atenció a les víctimes de violència de gènere. A més, s’amplia el servei de teleassistència. El servei de Mediació Ciutadana es realitza mitjançant el telèfon 601 636 998. 
 • La Policia Local  prioritzarà l'atenció telefònica, tot i que es realitzarà atenció presencial per a casos de necessitat o urgència. Per a qualsevol dubte o informació de l'àmbit de la salut, caldrà contactar directament amb el 061. Per a altres informacions més generals, contactar amb el 012. 
 • La deixalleria de Canovelles, de la mateixa manera que ho han fet la resta de deixalleries de la comarca restarà tancada fins al 31 de març. En cas d’emergència cal trucar al telèfon 661 573 643.
 • Pel que fa al servei d’aigua, Sorea assegura el servei de subministrament d’aigua potable. Podeu consultar les mesures adoptades aquí.
 • Es mantenen els serveis de neteja i recollida d’escombraries.
 • Pel que fa al servei de transport públic, el bus, es redueix la seva oferta en un 50%. No obstant, no està permès viatjar si no és per raons inajornables.
 • Continua anul·lada la zona vermella d’aparcament per tal d’evitar que els veïns i veïnes surtin de casa seva.
 • El cementiri restarà tancat i s’obrirà només per als serveis funeraris.

L’Ajuntament de Canovelles fa una crida a la responsabilitat i a la solidaritat entre veïns i veïnes.  Cal que es respecti el confinament i que no sortim de casa. D’altra banda, es recorda que l’abastiment de productes alimentaris i d’higiene estan garantits. Comprem únicament el que sigui necessari i siguem solidaris amb aquelles persones que, per qüestions econòmiques o de vulnerabilitat, han de fer la compra dia a dia.

De la mateixa, recordeu que segueixen vigents les limitacions ja comentades en anteriors comunicats:

 • Limitacions de circulació: Mentre sigui vigent l’estat d’alarma, les persones només podran sortir per tal d’anar a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; per assistir a centres sanitaris; per desplaçar-se al lloc de feina; per cuidar a persones dependents: per anar a entitats bancàries; o per causa major.
 • Limitacions d’obertura d’establiments: Hauran de tancar tots els comerços minoristes a excepció dels d’alimentació, primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, higiene, premsa, combustible, estancs, telecomunicacions, alimentació per a animals, comerç per internet, correspondència, tintoreries i bugaderies.
 • Continua suspesa l’activitat educativa presencial a tots els centres educatius.
 • Continuen tancats els equipaments culturals i esportius, així com parcs i espais de jocs infantils. A més, resten cancel·lades totes les activitats i actes col·lectius en equipaments municipals o a la via pública.

 

Als documents adjunts, podeu consultar:

 

(Actualització: 15 de març a les 20.30 hores)

Darrera actualització: 16.03.2020 | 14:17