Lliurats els premis M. Lluïsa Prat i els reconeixements del programa Empresa Educa

Dimecres, 16 de juny de 2021 a les 13:00

Aquest dimarts s’han lliurat, al Teatre Auditori Can Palots, els premis literaris i de recerca M. Lluïsa Prat, uns guardons en reconeixement a l’esforç i la creativitat de l’alumnat de les escoles de Canovelles. A més, també s’ha realitzat el reconeixement als alumnes i a les empreses que han participat en el programa Empresa Educa.

Els premis M. Lluïsa Prat compten amb tres categories diferents:

  • Els premis als millors treballs o projectes de recerca realitzats per alumnes de batxillerat i d’ESO (categoria 1),
  • Els premis als millors treballs literaris realitzats per alumnes de 6è de primària, 2n curs d’ESO i Educació d’Adults (categoria 2)
  • Els reconeixements als alumnes que hagin tret les millors notes de selectivitat (categoria 3)

L’entrega de premis M. Lluïsa Prat de l’edició corresponent al 2020 es va suspendre a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19. És per això que enguany, i en el cas de les categories 1 i 3, s’ha realitzat l’entrega dels premis o reconeixements corresponents als cursos 2019-2020 i 2020-2021.

Pel que fa a la primera categoria, el premi al millor treball de recerca del 2020 ha estat per Oscar González pel treball anomenat “Disseny i construcció d’un robot. Orientat a persones en situació de dependència” i el premi al millor treball 2021 ha estat per Adrià López pel treball anomenat “Obtenció d’un organisme modificat genèticament utilitzant el mètode CRISPR/CAS 9”. Mentre que el millor projecte de recerca ha estat per Claudia d’Ambrosio, Aaron López, Falgars Pegueroles i Irene Pérez pel treball anomenat “Hipàtia d’Alexandria”.

En el marc de la segona categoria dedicada a treballs literaris, s’han atorgat tres premis als millors treballs presentats per alumnes de 6è de primària. En poesia, el millor ha estat “El Canvi climàtic” de Malak Ouajdi; en còmic, el guardó ha estat per “El meu nom és ansietat” de Maider Vázquez; i en prosa, el premi ha estat per “La nena nova” de Lucia Llamazares. Pel que fa al millor treball presentat per alumnes de 2n d’ESO ha estat “La noia que representava la societat l’any 2020” d’Ainara Pérez. Pel que fa als alumnes d’educació d’adults de nivell GES, el guanyador ha estat Maria Àngels Montasell per “Una dona qualsevol”, i el millor treball presentat per alumnes d’educació d’adults de nivell instrumental ha estat “El meu pare” de Mouina El Habout.

Durant l’acte també s’ha reconegut a Irene Martínez Martos, l’alumne de Canovelles que durant el curs 2018-2019 va treure la millor nota de selectivitat amb una puntuació de 8,20, i a Martina de Juan Gil, que durant el curs 2019-2020 va treure la millor nota de selectivitat també amb una puntuació de 8,20.

Reconeixements Empresa Educa 2021

Tal com ja es va fer durant l’anterior edició celebrada, la del 2019, enguany s’ha reconegut la tasca dels 11 alumnes i 7 empreses que han participat en el programa Empresa Educa, una iniciativa que pretén atendre els diferents ritmes d'aprenentatge dels alumnes, apropar-los al món laboral i fer possible l'augment de la seva autoestima.

Enguany, els alumnes que han fet pràctiques a empreses han estat Ariadna García, Fàtima Traore, Dalmeda Ostos, Liam Espigares, Pol Mestrich, Soufiane Ben Khadija, Yahya Sghir, Aly Yassir Gallo, Mario Israel Fresneda, Sirandi Sylla i Victor Junior Feliz. I aquesta formació l’han realitzada a set empreses diferents: Restaurant Parapapiu, Rycamo Brodat i Estampació Tèxtil, Miras Planxa i Pintura, Fersix Serigrafia,  Parc Estudi Perruqueria, Autounión, i l’Escola Bressol Municipal Marta Mata.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 10:29