Que la seva caca no ens embruti

Dilluns, 6 de maig de 2019 a les 18:00

No avergonyeixis el teu gos, recull-ne els excrements.

Fa uns dies, els nens i nenes de l'escola Joan Miró van enviar un escrit en relació a les caques de gos al voltant del seu centre educatiu, demanant als propietaris d'aquestes mascotes més responsabilitat però també un control més gran per part del consistori sobre aquest assumpte.

L'ordenança reguladora de la tinença de gossos i animals de companyia municipal especifica, a l'article 23, les mesures necessàries que han d'adoptar les persones que passegen un gos pel carrer perquè aquest no embruti amb les seves deposicions fecals o alimentàries les voravies, zones de vianants, parterres, zones verdes, zones terroses, parcs o indrets d'ús general de trànsit, estança o joc dels ciutadans. A més, no han de permetre a gossos i gats dipositar les seves deposicions en els parcs i jardins d'ús per a infants.

Indica, també, que la persona que porti un animal retirarà els excrements o restes alimentàries i netejarà la part de l'espai públic afectat. La retirada s'haurà d'efectuar d'alguna de les formes següents:

  1. recollint-los mitjançant una bossa de plàstic impermeable i dipositar-la tot seguit i perfectament tancada en una paperera o contenidor.
  2. recollint-lo mitjançant paper i, ben embolcallat, dipositar-lo en un contenidor.
  3. recollir i dipositar les restes sense cap mena d'embolcall a la xarxa de clavegueram a través de llurs embornals.

A l'article 43 de la mateixa ordenança tipifica com a infracció greu el fet d'embrutar amb deposicions de gossos i altres animals les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit i esbarjo dels vilatans. Les infraccions greus són sancionades amb multes que van de 90,16 € fins a 150,25 €.

Demanem als propietaris dels gossos acabar amb els actes i incívics, ja que provoca problemes de salut pública, dóna imatge de deixadesa i genera incomoditat per als veïns i veïnes, i els animem, al mateix temps, a treballar per una Canovelles més neta i maca.

Darrera actualització: 06.05.2019 | 20:20