La 5a edició de la Vallèsbot se centra en el món de les bicicletes

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 14:30

“Pedalem la Vallèsbot” és el lema de la cinquena edició d’aquest projecte, que aplega quatre municipis del Vallès Oriental i prop d’una vintena de centres educatius, i que aquest curs es realitzarà el 24 de maig a la Pista Polivalent de Canovelles.

La temàtica d’enguany proposa reptes entorn el món de la bicicleta, un element que uneix els quatre municipis de la conurbació de la capital vallesana. Així, es proposa a l’alumnat el repte de reflexionar sobre la bicicleta com a vehicle, però també sobre el seu entorn, tenint en compte els elements de seguretat, els usos que se li pot donar o, fins i tot, l’espai i l’entorn on es fa servir.

La jornada presencial serà el 24 de maig a la Pista Polivalent de Canovelles. La cita servirà per mostrar els projectes treballats en equip durant els propers mesos i donar a conèixer els seus enginys robòtics.

El projecte de la Vallèsbot

La Vallèsbot pretén potenciar la programació i la robòtica com a eina per incentivar la creativitat i el treball per projectes als centres educatius. Fruit d’aquesta inquietud i del treball en xarxa entre docents, centres educatius, Ajuntaments i el Servei Educatiu del Vallès Oriental I del Departament d'Educació, aquesta iniciativa s’ha materialitzat en una activitat intermunicipal que potencia el pensament competencial tot donant solucions a reptes quotidians de l’entorn més proper.

La cinquena edició consolida aquest projecte i el treball realitzat des del 2017 per fer que l’alumnat s’acostumi a treballar de manera global, buscant solucions multidisciplinars davant problemàtiques de la vida quotidiana.

Com participar en la Vallèsbot 2022

Els centres educatius de primària i secundària dels municipis de Granollers, Les Franqueses del Vallès, la Roca i Canovelles que estiguin interessats a participar en la Vallèsbot 2022 només cal que s’inscriguin a través de l’espai web de la Vallèsbot

Cal destacar que durant l’edició anterior, la del 2021 i que se centrava en la gent gran, hi van participar 17 centres de primària i secundària, que van presentar un total de 28 projectes.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 14:29