Cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 11:00

En els darrers anys s’ha evidenciat el retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, una espècie indicadora de la millora de la qualitat dels sistemes fluvials.

Per tal de determinar la situació actual de la llúdriga en ambdues conques s’ha posat en marxa el projecte de Seguiment de llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, coordinat pel Zoo de Barcelona, el Consorci Besòs Tordera i L’Observatori (ICTA-UAB), amb l’Arnau Tolrà com a investigador responsable del seguiment i l’assessorament científic del Dr. Jordi Ruiz-Olmo.

En aquest context, els propers dies 24 i 25 de maig es durà a terme el cens visual de llúdriga a la conca del Besòs, en el qual es fomenta la participació ciutadana a través de voluntaris (majors d'edat) en un projecte de recerca. El cens participatiu consisteix en la distribució de fins a 50 voluntaris al llarg de dos trams fluvials (25 al riu Congost i 25 al riu Tenes) en diferents punts d’observació situats cada 500 metres i assignats per l’equip coordinador.

El principal objectiu d’aquest cens és conèixer la densitat poblacional de la llúdriga al llarg dels trams designats. A més, també serà de gran utilitat per avançar en la quantificació del total d’individus presents a la conca i identificar possibles grups familiars. Paral·lelament, també es tindrà en compte l’observació d’altres espècies faunístiques.

 

Trobareu tota la informació detallada al cartell adjunt així com el formulari d'inscripció, que és indispensable d'omplir per participar en el cens, així com la participació al llarg de les dues sessions (divendres 24 i dissabte 25 de maig). El formulari estarà disponible fins a l'exhauriment de les places o fins el dilluns 20 de maig.

Un cop hagueu fet la inscripció, l'equip coordinador es posarà en contacte amb vosaltres.

Darrera actualització: 15.05.2019 | 11:33