Can Palots acull la presentació del documental de La Kosturica

Dilluns, 19 de novembre de 2012 a les 00:00
El passat 15 de novembre, va presentar-se al Teatre Auditori Can Palots el documental La Kosturica, una experiència dagroecologia, realitzat per Sergi Moreno i Soler, ÀREA i VOTV.

Lalcalde, José Orive, el director de VOTV, Albert Jordana i la cap de programació, Marta Castané, van presentar el documental, just abans de la seva projecció. Estic molt satisfet amb el resultat i molt agraït a totes les persones que han confiat en aquest projecte, va expressar Sergi Moreno, tot afegint que avui culminen moltes hores de feina i molt esforç per part de tota la gent que ha fet possible aquest documental.

La Maria és el cor de la Kosturica, cooperativa situada a Can Marqués, i també la protagonista del documental, centrat en la crònica dun any i mig de seguiment de lequip actual de pagesos: la Maria, en Jordi i en Jose. Un col·loqui entre els protagonistes del documental i les persones assistents a la presentació, gairebé una setantena, va tancar lacte.

 

La Kosturica, un experiment de producció dhora ecològica

Nascut l'any 2000, la Kosturica produeix cistelles de verdura de temporada que reparteix cada setmana als seus associats de les comarques del Vallès i el Barcelonès. Els consumidors són la part activa del projecte, ja que amb el seu recolzament, ajuden a produir aliment no només de manera més sana, sinó també, més justa: sense intermediaris, afavorint el comerç local, minimitzant els embalatges i el transport, tenint en compte els drets i les prioritats dels treballadors, aprofitant les idees dels avis, potenciant les varietats locals o donant suport a la lluita contra els transgènics. Aquesta simbiosi és el que l'equip de La Kosturica anomena agroecologia.

 

Si vols gaudir dels aliments agroecològics de la Kosturica, entra a la seva pàgina web i informa-ten: www.kosturica.blogspot.com.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:23

Imatges