Lliurament dels certificats d’acollida del curs 2021-2022

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 15:10

Prop d’una desena de persones han rebut el certificat que acredita que han superat amb èxit els tres mòduls que conformen el servei de primera acollida.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, i la regidora de Serveis Socials, Yolanda Sánchez, han estat els encarregats de lliurar els diplomes en el marc d’un acte que s’ha realitzat al pati interior de la Biblioteca Frederica Montseny.

El certificat acredita l’assoliment dels continguts dels tres mòduls: mòdul A per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, mòdul B sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i mòdul C sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

A més, totes les persones que han rebut el certificat també han cursat el mòdul D, d’igualtat de gènere i amb un mínim de 5 hores de formació.

Què és el servei de primera acollida?

És un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Demostrar l’aprofitament d’aquest servei dona accés al certificat de primera acollida, un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 28.09.2022 | 14:45