Canovelles engega un cicle de tallers per a dones

Dijous, 19 de setembre de 2019 a les 09:30

Canovelles posa en marxa el cicle de tallers per a dones anomenat Escolta’t. El teu cos et parla, una iniciativa que s’allargarà fins al 18 de desembre i que inclou un total de 14 tallers formatius destinats a aquelles dones que volen aprofundir en el seu autoconeixement i que tenen inquietuds per compartir un espai amb altres dones.

La primera sessió, celebrada aquest dimecres i centrada en la presa de consciència d’una mateixa, ha estat tot un èxit: ha aplegat prop d’una quinzena de dones, augmentant el nombre de places disponibles.

L’objectiu d’aquest cicle és que les participants coneguin el seu cos, ampliïn la percepció d’una mateixa, millorin el seu benestar corporal i emocional i comparteixin un espai comú. Per fer-ho possible, s’han organitzat sessions eminentment participatives i vivencials que combinen l’exposició teòrica i pràctica amb dinàmiques grupals i pràctiques individuals. Així, la programació inclou sessions sobre el cos, el dolor, l’estrès, la sexualitat, la vida en parella, la cura d’una mateixa o el sentiment de culpabilitat, entre d’altres. També s’han programat tallers de ball o el d’autodefensa feminista, centrat en l’apoderament del propi cos i les pròpies accions i la capacitat de respondre davant qualsevol mena d’agressió a la integritat física i/o psíquica.

Concretament, el taller d’autodefensa feminista que impartirà Mireia Muñoz, professora d’autodefensa per a dones, educadora social i especialista en arts marcials i en esports de contacte, pretén incidir en la prevenció de les violències de gènere trencant amb els models de masculinitat i feminitat i capacitant les dones mitjançat el control de situacions de risc.  

Aquest és el primer cop que el consistori impulsa aquest cicle de tallers per a dones, una iniciativa que té prevista la seva continuïtat al 2020. Les sessions es duran a terme al Centre Cultural tots els dimecres de 19 a 21 hores, a excepció del taller d’autodefensa feminista que es realitzarà el dissabte 28 de setembre de 9 a 13 hores. Totes les sessions seran gratuïtes però caldrà inscripció prèvia.

Darrera actualització: 19.09.2019 | 09:28

Imatges

Tallers per a la dona 2 Tallers per a la dona