El documental sobre la història de l’empresa tèxtil SATI es presenta a Canovelles

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 16:00

El divendres 13 de març a les 19 hores, Can Palots acull la projecció del documental L’últim torn. Mig segle d’història de SATI (1961-2014), que narra l’origen i la trajectòria d’aquesta empresa tèxtil de la Garriga.

Durant els seus 50 anys d’història, SATI va comptar amb una plantilla molt nombrosa, que en alguns moments va arribar als 600 treballadors i treballadores, provinents de tota la comarca i molt especialment de Canovelles. És per això que el treball es projectarà a Canovelles, on es concentren un bon nombre d’exoperaris de la factoria garriguenca.

El documental, que es va estrenar el 30 de novembre de 2019 a la Garriga, ha estat realitzat per l’Associació Memòria Visual. Ara, inicia a Canovelles una sèrie de projeccions itinerants a les comarques del Vallès Oriental i Osona.

Teixint records

L’últim torn és la història oral de la firma SATI, des dels seus orígens fins al seu desmantellament. Tota aquesta trajectòria està narrada a través dels testimonis i els records dels seus directius, treballadors, col·laboradors externs i també historiadors i cronistes de la Garriga.

A més, recupera un ampli de material d’arxiu (documentació, fotografies d’arxius particulars, diapositives, pel·lícules de Súper 8 i antics enregistraments de vídeo) que, en la major part, no ha estat difós més enllà dels estrictes cercles de l’empresa.

El projecte ha estat possible gràcies a la coproducció de Vallès Oriental Televisió (VOTV), el suport de l’Ajuntament de la Garriga, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, Àbac. Consultors del Vallès i la col·laboració de l’Arxiu Digital audiovisual de Granollers (ADAG) i la Filanda. Espai de creació. L’Associació Memòria Visual està integrada pel fotoperiodista de la Garriga Ramon Ferrandis, l’operador de càmera Jordi Vacca i el realitzador audiovisual Carles Riobó, tots dos de Granollers.

Darrera actualització: 09.03.2020 | 16:14