Visites al Centre d’Interpretació adaptades per als alumnes del primer cicle de primària

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 13:15

Canovelles crea un conte i fa aptes per a infants amb edats compreses entre els 6 i els 8 anys les visites guiades al Centre d’Interpretació, fins ara pensades per alumnes d’ESO i batxillerat.

Davant la demanada per part de les escoles de Canovelles per poder fer visites guiades amb alumnes del primer cicle de primària al Centre d’Interpretació de la Història i el Patrimoni, el servei de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament ha adaptat el contingut de les vistes amb l’objectiu de fer-lo apte i comprensible per a infants d’entre 6 i 8 anys.

Per aconseguir-ho, les visites s’han escurçat i comptaran amb una guia ben especial: la fada del temps, que sota el nom de Canovellina serà l’encarregada de guiar l’alumnat a través d’un recorregut que els permetrà descobrir la història del municipi.

La visita guiada també compta amb la col·laboració d’entitats i veïns a títol individual que interpreten personatges i moments històrics clau al llarg del temps. Així, els nens i nenes podran conèixer un home neolític, l’abat Ot del Monestir de Sant Cugat, la pastora de Canovelles que va recuperar la vista gràcies a la Verge de Bellulla, o el senyor d’Olivet, entre d’altres. A més, en finalitzar l’acte, els Gegants de Canovelles els acomiaden amb una dansa.

Es tracta d’una visita d’aproximadament mitja hora que pretén donar a conèixer el patrimoni canovellí, reforçar el sentiment de pertinença al municipi entre els més petits i generar sinergies entre l’educació, la cultura i les entitats de Canovelles.

L’escola Congost, els primers a fer l’activitat

Aquesta setmana ja han començat a gaudir d’aquesta activitat els nens i nenes de 1r i 2n de l’escola Congost, que han realitzat la visita seguint els protocols sanitaris vigents i amb el grup classe ja establerts al centre educatiu.

Cal destacar que aquells centres educatius que vulguis sol·licitar les visites s’hauran de posar en contacte amb el servei de Cultura i patrimoni a través del correu patrimoni@canovelles.cat o a través del telèfon 670 01 04 01.

Darrera actualització: 21.05.2021 | 12:21