Campanya de trastos 2015

Divendres, 8 de juliol de 2016 a les 15:05

Campanya de conscienciació sobre els trastos vells a la via pública

L'Ajuntament de Canovelles ha engegat una nova campanya de conscienciació en relació als trastos vells a la via pública. Els actuals agents cívics seran una peça clau de la campanya, però els veritables protagonistes sou els habitants de Canovelles, ja que evitar que el nostre poble tingui una imatge de deixadesa i les molèsties que suposa l’abandó de deixalles a la via pública està a les vostres mans. 

Quan tingueu andròmines i mobles vells i/o espatllats que ja no us facin servei, us heu de plantejar el següent:

  •  Es poden reparar? A vegades hi ha aparells o mobles que amb una capa de pintura i/o una petita reparació poden quedar com nous i seguir tenint una vida útil. Abans de desfer-vos-en podeu valorar aquesta possibilitat.
  • Es poden reutilitzar? Hi ha diversos canals per poder donar una nova oportunitat als objectes que, tot i estan en bones condicions, ja no volem o necessitem. Es poden oferir a familiars o amics, portar a botigues de segona, a mercats d’intercanvi, etc.

Si els dos punts anteriors no us són viables, des de l'Ajuntament us oferim els següents serveis:

  •  La deixalleria de Canovelles. És un espai on s’hi poden portar, entre d’altres, aquestes andròmines, trastos vells, mobles i/o voluminosos. Aquest servei, (la gestió d'aquesta brossa), està inclòs a la taxa d’escombreries i no suposa cap sobrecost per l’usuari, ja que és un servei amb cost universal que els municipis que formem part del "Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental" ofereixen als seus ciutadans .
  •  El Servei de Recollida de voluminosos. En el cas que feu servir aquest servei, és indispensable trucar al número de telèfon 93 860 41 55, on us informaran del lloc, el dia i la hora en que heu de deixar els mobles per a la seva recollidaHo heu de fer de manera endreçada i de tal manera que s’eviti causar molèsties als vianants. Aquest servei suposa un cost zero per l’usuari que el demana, però acaba repercutint a la taxa d’escombreries, ja que no està inclòs dins del servei ordinari de la gestió de residus urbans.

 

El que no està permès és l’abandó d’aquests residus indiscriminadament i, a més a més,aquest fet està subjecte a sanció. Llençar la brossa a la via pública (sense fer us del servei de recollida de mobles), a marges i vorals de camins, a torrents i rius, etc, més enllà de l'impacte ambiental i la lletjor que significa veure aquests espais bruts i degradats, el cost de la seva neteja es multiplica exponencialment, ja que acostumen a ser en llocs de difícil accés que en dificulta enormement la seva recollida. 

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és tenir un poble més net i, per aconseguir-ho, és vital la vostra complicitat i ajuda. Gràcies.

Darrera actualització: 13.07.2016 | 08:55

Imatges

Cartell Cartell