Campanya de foment del reciclatge

Divendres, 5 de maig de 2017 a les 12:10

Nova campanya per formentar la recollida selectiva a les llars.

L’enorme quantitat de residus domèstics que es generen és un greu problema a tot el món i, naturalment, també al nostre municipi.

Cal que en siguem conscients i posem el nostre granet de sorra per minvar el nombre de deixalles que produïm. Hem de tenir en compte tres conceptes: REDUIR la brossa que fem a les nostres llars, REUTILITZAR els recursos que tenim al nostre abast i RECICLAR correctament els productes per tal que puguin tornar a ser útils.

A part dels beneficis ambientals que comporta fer la selecció de brossa i dipositar els residus al contenidor de reciclatge corresponent, cal tenir en compte que les deixalles dipositades al contenidor gris són les que costen més diners a la ciutadania de Canovelles:

  • La brossa abocada al contenidor gris ens costa més de 80,00€ per tona (1000 quilos) i està previst que aquest preu superi els 100€ per tona en els propers anys.
  • La recollida selectiva de vidre, paper i envasos té un cost fix anual de 6,33€ per taxa d’escombraries, tant si fem servir els contenidors de reciclatge com si no.

Més del 80% de la brossa que generem a casa és recuperable, però només en separem el 25% i això acaba influint a la taxa d’escombraries (ja que per llei el 100% del cost ha de repercutir en l’import): si augmenta la recollida selectiva, el servei ens costarà menys diners.

A més a més, des de l’Ajuntament de Canovelles us ho volem posar fàcil i us adjuntem un tríptic amb tota la informació per reciclar correctament. També us oferim unes bosses per reciclar a casa que podeu aconseguir a l’OAC presentant el rebut de l’IBI (fins exhaurir existències).

Entre tots i totes hem d’aconseguir que Canovelles sigui un poble més amable i respectuós amb el medi ambient.

Els qui encara no recicleu recordeu que fer-ho bé és fàcil i més econòmic!

Darrera actualització: 05.05.2017 | 12:17